Bordāns: Sociālās aprūpes centru iemītniekiem nepieciešams nodrošināt vakcinācijas iespējas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Zane Bitere/LETA

Jārod risinājums saistībā ar Covid-19 izplatības perēkļiem sociālās aprūpes centros, izriet no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līdera, tieslietu ministra Jāņa Bordāna šodien paustā pēc koalīcijas sanāksmes.

JKP līderis akcentēja, ka svarīgs jautājums ir sociālās aprūpes centru iemītnieku drošības panākšana attiecībā uz veselības nodrošināšanu, tajā skaitā saistībā ar Covid-19 pandēmiju.

Tāpat sociālās aprūpes centru iemītniekiem nepieciešams nodrošināt vakcinācijas iespējas, pauda politiķis.

Esot jau desmitiem sociālās aprūpes centru, kur ir izveidojies Covid-19 perēklis, kas to iemītniekiem nedod pārliecību par savu drošību, pauda politiķis.

Bordāns arī norādīja uz citu jautājumu, kurā vēl nav rasts risinājums - ka pedagogiem, kuriem jāstrādā klātienē un kuri ir riska grupā, pienāktos papildu atalgojums līdzīgi kā vairākām citām grupām, kurām atalgojuma pieaugums jau nodrošināts. Viņš pauda cerību, ka šis jautājums tiks atrisināts Finanšu ministrijas atbildīgajā grupā.

Kā ziņots, šomēnes Covid-19 gadījumi konstatēti kopuma 80 sociālās aprūpes iestādēs Latvijā, pirmdien Latvijas Pašvaldību savienības videokonferencē informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Direktora vietniece attīstības un epidemioloģiskās drošības jautājumos Ilona Liskova.

Liskova atklāja, ka inficēšanās gadījumi, kas saistīti ar sociālās aprūpes iestādēm, veido 10-11% no inficētajiem ik dienu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu