VIDEO ⟩ "Vilkām nost mēteļus un vilkām ar tiem ārā!" Meinarda salā izglābj ledū ielūzušu ģimeni ar zīdaini (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: tandemich/shutterstock.com

Divas sievietes svētdien, 17. janvārī, izglāba kādu ģimeni ar zīdaini rokās, kas ielūza aizsalušajā Daugavā. Ģimenes dzīvība bija reālās briesmās, tikai laimīgas sagadīšanās dēļ bīstamā pastaiga izvērtās bez bojāgājušajiem, vēstī Reģionālā pašvaldības policija.

Tāpat kā daudzi citi ziemas baudītāji, jaunie vecāki ar slingā iesietu bērnu, bija devušies pastaigā pāri aizsalušajai virsmai uz Meinarda salu, kā rezultātā ielūza ledainajā Daugavā. 

Alise un Līga bija aculiecinieces notikušajai situācijai. "Es nezinu, kur mēs atradām spēku, likās jau, ka cīņa ir zaudēta. Tas vienkārši tā pēkšņi, dzird, ka kāds kliedz palīgā. Mēs no abām pusēm skrējām pretī. Bija diezgan baisi, man likās, ka neizvilksim… Joprojām trīc visas maliņas," raidījumam "Degpunktā" pavēstīja Alise un Līga.

Līga norāda, ka mamma ar bērnu bija pilnīgi zem ūdens vienā brīdī. "Izskatījās, ka neizvilksim. Labi, ka tēvam bija fotoaparāts, līdz ar to bija vēl kaut kādas iespējas aiz kā turēties un vilkt ārā. Uzreiz izsaucu ātro palīdzību. Viņi man prasa, lai es lēnām runāju… Es vienkārši teicu, ka iešu glābt, citādāk nekas nenotiks. Vilkām nost mēteļus un vilkām ar mēteļiem ārā," stāsta Līga.

Alise pēc notikuma pastāstīja sociālajā tīklā Facebook: "Man nepatīk kāpt uz ledus, es parasti to arī nedaru, bet šodien uzticējos lielā sala sniegtajai drošības sajūtai un jāsaka - nekad vairs dzīvē! Tā iestaigātā taciņa rāda, ka citi arī te gājuši un nav taču nevienas nesasalušas ūdens piles tuvumā! Bet neuzticaties tai, arī dienā, kad naktī bijis -20 grādu sals."

No ūdens izvilkto mazuli sievietes nogādāja drošībā tuvākajās mājās. Lai arī bērns bija ietīts sausā mētelī, viņa drēbes tik un tā paspēja sasalt. Vietējie saprotot situācijas nopietnību pajumti neatteica, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu