Tramps uzdod izvērtēt Ķīnas bezpilota lidaparātu radītos riskus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien parakstījis rīkojumu, ar kuru Savienoto Valstu iestādēm uzdots izvērtēt iespējamos drošības riskus, ko var radīt Ķīnā un citās ārvalstīs ražotie bezpilota lidaparāti, kas tiek izmantoti ASV valdības flotēs.

Aģentūrā uzdots izvērtēt un izklāstīt drošības riskus, ko esošajai ASV bezpilota lidaparātu flotei rada bezpilota lidaparāti, kas ražoti Ķīnā un citās valstīs, kas tiek uzskatītas par ASV pretiniecēm, tostarp Krievijā, Irānā un Ziemeļkorejā.

Trampa rīkojumā arī uzdots aģentūrām identificēt potenciālos soļus, ko varētu spert, lai mazinātu šos riskus, tostarp, ja nepieciešams, rekomendēt pārtraukt izmantot šādus bezpilota lidaparātus.

Pagājušajā mēnesī ASV Tirdzniecības ministrija iekļāva valdības ekonomikas "melnajā sarakstā" Ķīnas uzņēmumu "SZ DJI Technology Co", kas ir pasaulē lielākais bezpilota lidaparātu ražotājs, un vairākus citus Ķīnas uzņēmumus.

2020.gada janvārī ASV Iekšlietu ministrija pārstāja izmantot aptuveni 800 Ķīnā ražotus bezpilota lidaparātus, bet nolēma, ka atļaus tos izmantot ārkārtējās situācijās.

ASV iekšlietu ministrs Deivids Bernharts oktobrī apturēja jaunu Ķīnas bezpilota lidaparātu iepirkumus.

ASV Iekšzemes drošības ministrija 2019.gada maijā brīdināja ASV uzņēmumus, ka ASV amatpersonām ir nopietnas bažas par visiem tehnoloģiju produktiem, tostarp droniem, kas nogādā amerikāņu datus autoritāras valsts teritorijā, ņemot vērā, ka šādas valstis dod saviem izlūkdienestiem neierobežotu piekļuvi datiem un var citādi tos ļaunprātīgi izmantot.

"SZ DJI Technology Co" pagājušajā mēnesī paziņoja, ka ir vīlusies par ASV Tirdzniecības ministrijas lēmumu, bet norādīja, ka "klienti Amerikā var turpināt iegādāties DJI produktus".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu