Rīgas Dzemdību namā pret Covid-19 vakcinēti 58% mediķu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Dzemdību nams. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Dzemdību nams. Ilustratīvs attēls. Foto: Valts Baumanis/LETA

Šobrīd Rīgas Dzemdību namā pret Covid-19 vakcinētas 182 ārstniecības personas jeb 58% no visiem Ārstniecības departamenta darbiniekiem, aģentūru LETA informēja ārstniecības iestādes pārstāve Baiba Auzāne.

Dzemdību nama mediķi ir sākuši saņemt otrās vakcīnas devas.

Ārstniecības iestādē atzīmē, ka vislielākā atsaucība ir ārstu vidū, kur 81% jau ir vakcinējies, un ārstu rezidentu vidū, kur šis rādītājs ir 90%.

Tikmēr Dzemdību centrā, kā arī Uzņemšanas un Ambulatoriskajās nodaļās, ir vakcinējušies aptuveni 60% darbinieku, Mātes un bērna aprūpes nodaļā - puse darbinieku, bet Jaundzimušo intensīvās aprūpes nodaļā un Anestezioloģijas dienestā izpotēti visvairāk darbinieku - attiecīgi 89% un 71% mediķu.

Darbinieki, kas veikuši vakcināciju, arī saņēmuši īpašu nozīmīti "Esmu vakcinēts pret Covid-19".

Dzemdību mājas lapā "rdn.lv" speciālistiem, kuri ir vakcinēti, profilu attēli papildināti ar īpašu rāmi, kas apliecina vakcīnas saņemšanu. Tādējādi mediķi var paust savu attieksmi par izdarīto izvēli vakcinēties, kā arī informēt gan pārējos kolēģus, gan pacientus par savu devumu Covid-19 pandēmijas ierobežošanā.

Jau ziņots, ka kopumā Latvijā vakcinācijas devas pret Covid-19 saņēmuši 16 070 ārsti un ārstniecības iestāžu darbinieki, no tiem abas potes jau saņēmis 571 cilvēks, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Kopējais veikto vakcināciju skaits ir 16 641 devu, no tām pirmdien, kad bija sācies vakcinācijas otrais vilnis, pirmo vakcinācijas devu bija saņēmuši 268, bet jau otro 571 cilvēks.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu