"Viņus izprovocēja prezidents un citi ietekmīgi cilvēki." Makonels Trampu vaino uzbrukumā Kapitolijam (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

ASV Senāta republikāņu vairākuma līderis Mičs Makonels otrdien tiešā formā vainoja prezidentu Donaldu Trampu par 6. janvārī pieredzēto vardarbīgā pūļa ielaušanos ASV Kapitolijā.

"Pūlis tika barots ar meliem. Viņus izprovocēja prezidents un citi ietekmīgi cilvēki," Senātā sacīja Makonels.

Šī, domājams, bija Makonela pēdējā runa līdzšinējā statusā, jo jau trešdien republikāņu un demokrātu senatoru sadalījums Kongresa augšpalātā būs 50 pret 50.

Gadījumā, ja balsu skaits kādā jautājumā būs vienāds, izšķirošā balss būs viceprezidentei Kamalai Harisai, kas nodrošinās pārsvaru demokrātiem.

Kongresa Pārstāvju palāta pagājušajā nedēļā nobalsoja par Trampa impīčmentu, un Senātā, pēc visa spriežot, drīzumā sāksies Trampa impīčmenta prāva.

Tiklīdz impīčmenta apsūdzības slēdziens būs nogādāts no Pārstāvju palātas Senātā, prāva varēs sākties, un būs nepieciešams divu trešdaļu vairākums, lai prezidentu notiesātu.

Nav skaidrs, cik daudzi republikāņi varētu pievienoties demokrātiem šādā balsojumā, kas Trampam liegtu vēlreiz ieņemt prezidenta amatu.

Tramps trešdien kļuva par pirmo ASV prezidentu, par kura impīčmentu divreiz nobalsojusi Pārstāvju palāta.

Šoreiz impīčmenta balsojums tika rīkots par Trampam izvirzītu apsūdzību "musināšanā uz dumpi" sakarā ar viņa atbalstītāju iebrukumu ASV Kapitolijā 6.janvārī.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu