Vīrietis stallī Kuldīgā nelikumīgi uzglabā tabakas izstrādājumus - 12 160 cigarešu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Valsts policija rosinājusi sākt kriminālvajāšanu par 12 000 nelegālo cigarešu glabāšanu Kuldīgas novada Laidu pagastā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pagājušā gada novembra beigās VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas konstatēja, ka kāds vīrietis Laidu pagastā glabāja dažādu marku cigaretes bez Latvijas akcīzes markām.

Pēc Šeršņovas teiktā, noskaidrots, ka vīrietis stallī nelikumīgi uzglabāja tabakas izstrādājumus - 12 160 cigarešu, proti, 11 620 cigarešu "NZ Gold", 200 cigarešu "NZ Black", 160 cigarešu "NZ", 80 cigaretes "M&R", 80 cigaretes "Premier" un 20 cigaretes "Prince". Tās nebija marķētas ar Latvijas akcīzes nodokļa markām.

Vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem likumpārkāpumiem, savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzina. Valstij radītais kaitējums par kriminālprocesā konstatētajām cigaretēm ir 1959 eiro, sacīja Šeršņova.

Saskaņā ar Krimināllikumu par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Kriminālprocess nodots prokuratūrai virzīšanai uz tiesu soda piemērošanai. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti VP informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem, sacīja Šeršņova.

Policija atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67 075 444 vai arī rakstot uz e-pastu "uzticiba@vp.gov.lv".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu