Lai pandēmijas renovācija neizvēršas katastrofā. Remonta kļūdas, par kurām var nākties pārmaksāt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Callum Hill/Unsplash

Neliels remonts parasti neizmaksās kaudzi naudas un viennozīmīgi sniegs emocionāli patīkamu efektu - kuram gan nepatīk nelieli uzlabojumi mājoklī? Tomēr, pašam veicot remontus bez iepriekšējām zināšanām, var nākties pieļaut pāris kļūdas, kas ilgtermiņā tikai radīs papildus tēriņus.

Līmeņrāža neizmantošana

Plauktiņa pielikšana prasa vien piecas minūtes - izvēlies atbilstošu vietu, pozicionē plauktiņu ar līmeņrādi, ieskrūvē sienā dībeļus un uzliec plauktiņu. Tomēr, ja izlaidīsi līmeņrāža etapu, nāksies krietni nopūlēties ar dībeļu pārskrūvēšanu, kā rezultātā tiks bojāta arī siena. Ņem vērā, ka līmeņrāži telefona aplikācijās nav precīzi, tāpēc, pirms ķeries pie darba, iegādājies šo mērinstrumentu.

Gruntskrāsas neizmantošana

Ūdens traipu, nosēdumu, iedobju un citu sīkumu pārkrāsošana ar ūdens bāzes krāsu var izvērsties par veselu cīņu. Dažkārt šie sīkumi ir redzami pat pēc vairākām kārtām krāsas, tomēr šo problēmu var risināt ar gruntskrāsu, kas aizsegs sīkus negludumus, noklās iepriekšējo krāsu un padarīs jauno krāsas slāni izturīgāku.

Vadu un cauruļu pilnīga aizsegšana

Saprotams, ka vadi un caurules nav tas skaistākais, ko atstāt atsegtu, tomēr dzīvē gadās visādi - reizēm caurules var plīst vai rasties kāda problēma ar vadiem. Ja vannasistabā visas sienas būs ideāli nosegtas, neatstājot piekļuvi caurulēm vai vadiem, tad kāzusa gadījumā nāksies izsist sienā caurumu, kura labošana izmaksās visai dārgi. Lai izvairītos no tādas situācijas, aizsedz caurules ar noņemamu paneli, kas saskan ar sienu. Tas nebūs manāms, taču negadījuma situācijās to varēs noņemt un atrisināt problēmu.

Skopošanās darbarīku izvēlē

Ne velti eksistē teiciens "skopais maksā divreiz" - plānojot sienu vai mēbeļu krāsošanu, izvēlies kvalitatīvas otas un ruļļus. Smalkas otiņas vai ruļļi nodrošinās vienmērīgu klājumu un neatstās švīkas!

Nepietiekama virsmu aizsardzība

Vieglprātīga attieksme, krāsojot sienas, var rezultēties ar visai nepatīkamām sekām, piemēram, noķēpātu paklāju, grīdlīstēm, griestu līniju vai rozetēm un slēdžiem. Kārtīgi nosedz visas malas, grīdu, griestus, līstes ar papīra līmlenti, plēvi vai avīzēm.

Vieglprātīga mērījumu noņemšana

Neatkarīgi no tā, vai tās ir tapetes, paklājs, koks, dēlis vai grīdlīste, pārbaudi un vēlreiz pārbaudi, vai visi izmēri sakrīt. Ja nogriezīsi par īsu, būs lieki iztērēts laiks, materiāls un nauda. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu