Bordāns no amata atstādina par sirmgalves apkrāpšanu aizdomās turēto tiesu izpildītāju Veinbergu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Valsts kanceleja

Trešdien, 20. janvārī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) no amata atstādinājis zvērinātu tiesu izpildītāju Rolandu Veinbergu, kurš atzīts par aizdomās turēto kriminālprocesā par iespējamu krāpšanu saistībā ar sirmgalvei piederošu īpašumu, sacīja tieslietu ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Bordāns sacīja, ka Veinberga statuss kriminālprocesā, ievērojot par kādu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu tiesu izpildītājs tiek turēts aizdomās, nav savienojams ar tiesu sistēmai piederīgas personas amata darbību veikšanu.

Lēmums pieņemts nekavējoties pēc pieprasītās informācijas saņemšanas no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes. Tiesu izpildītājs ir atzīts par aizdomās turēto personu kriminālprocesā, kurā tiek izmeklēti noziedzīgi nodarījumi, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 318. un 177. pantā, proti par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu lielā apmērā.

"Tiesu izpildītāja atstādināšana no amata darbību veikšanas uz laiku, kamēr ir piemērots aizdomās turētās personas statuss kriminālprocesā, ir atbilstīga un samērīga ar sabiedrības interesēm, nepieļaujot, ka zvērināta tiesu izpildītāja amata pienākumus turpina veikt amatpersona, par kuras darbību tiesiskumu radušās pamatotas šaubas sakarā ar tās aizdomās turētās personas statusu kriminālprocesā," uzsvēra Bordāns.

Lai nodrošinātu likumā noteikto tiesu izpildītāja amata darbību veikšanu attiecīgajā iecirknī, tieslietu ministrs ir uzdevis veikt šos pienākumus citam zvērinātam tiesu izpildītājam. Tāpat arī viņam uzdots rīkoties ar Veinberga depozīta kontā Valsts kasē esošajām depozīta summām.

Saskaņā ar Tiesu izpildītāju likumu no brīža, kad tieslietu ministrs no procesa virzītāja saņēmis informāciju par aizdomās turēto personu, jautājuma izlemšana par disciplinārlietas ierosināšanu un tiesu izpildītāja saukšanu pie disciplināratbildības tiek atlikta līdz brīdim, kad likumīgā spēkā stājas procesa virzītāja galīgais nolēmums šajā kriminālprocesā.

Lēmuma pārsūdzēšana neaptur šā lēmuma izpildi.

Kā vēstīts, iepriekš TV3 raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka, iespējams, tiesu izpildītāja Veinberga rīcības rezultātā 89 gadus veca vientuļa sirmgalve zaudējusi gan dzīvokli, gan naudu - 28 000 eiro, un policija sākusi kriminālprocesu.

Valsts policijas sāktajā kriminālprocesā par iespējamu krāpšanu Veinbergam piemērots aizdomās turētā statuss, tāpat lietā aizturēta vēl viena persona, noskaidroja aģentūra LETA.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu