Džeks Ma pirmo reizi vairāku mēnešu laikā parādās publiski, kliedējot baumas par viņa pazušanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

"Alibaba Group" dibinātājs Džeks Ma pirmo reizi vairāku mēnešu laikā parādījies publiski, vēsta ārvalstu mediji.

Miljardieris videokonferencē tikās ar 100 skolotājiem no attāliem Ķīnas reģioniem. Izplatoties ziņām par Ma parādīšanos, "Alibaba" akciju vērtība Honkongas biržā pieauga par 5%.

Jau vēstīts, ka ap miljardiera Ma atrašanās vietu sāka virmot spekulācijas pēc tam, kad bija parādījušies ziņojumi, ka augsta ranga uzņēmējs neesot publiski parādījies vairāk nekā divus mēnešus.

Tirdzniecības milža "Alibaba" dibinātājs neesot ieradies paša rīkotajā talantu šova "Africa's Business Hereos" finālā, kurā uzvarētājs saņemtu 1 500 000 ASV dolāru lielu naudas balvu.

Tāpat Ma vajadzēja atrasties starp žūrijas locekļiem vienā no šova epizodēm, taču viņš tika aizstāts, iepriekš ziņoja "Telegraph". No "Alibaba" uzņēmuma mājaslapas tika izņemta laukā viņa bilde.

Kopš 24. oktobra, kad Ma Šanhajā uzstājās ar pretrunīgu runu, kurā kritizēja Ķīnas regulējumu sistēmu, kas ietekmē jaunās inovācijas, viņa biznesa "impērija" "Ant bank" tika rūpīgi pārbaudīta.

Decembrī Ķīnas varas iestādes uzsāka pretmonopola izmeklēšanu pret abiem Ma uzņēmumiem, kā rezultātā tiem bija jāpārstrukturē sava darbība.

Ma ir ziedojis miljoniem sejas maskas ASV, Eiropai un Pasaules Veselības organizācijai, lai tas palīdzētu cīņā ar Covid-19 pandēmiju.

Miljardieris ir iesaistījies arī labdarībā. Viņš ir izveidojis "Jack Ma Foundation", kurā koncentrējas uz izglītības, uzņēmējdarbības, sieviešu vadības un vides jomām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu