Upuris sporta vārdā. Japānas sumo "brīnumbērns" sver 85 kilogramus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
10 gadus vecais sumo cīkstonis Kjuta Kumagai.
10 gadus vecais sumo cīkstonis Kjuta Kumagai. Foto: Reuters/ScanPix

10 gadus vecais japānietis Kjuta Kumagai pieņēmies svarā līdz 85 kilogramiem, lai gūtu panākumus sumo un kļūtu par jokozunu - šī sporta veida visaugstākā ranga profesionāli, vēsta portāls "AsiaOne".

Katru dienu zēns patērē no 2700 līdz 4000 kilokalorijām - tas ir vairāk, nekā nepieciešams vidusmēra pieaugušam vīrietim. Līdz 12 gadu vecumam, beidzot pamatskolu, viņam jāpieņemas svarā par vēl 20 kilogramiem - tikai tad, pēc zēna tēva teiktā, Kjutam būs iespēja iekļūt kādā no slavenajām "hei" (sumo komandām).

Foto: Reuters/ScanPix

Zēns "ienāca" ringā bērnudārzā. Kad Kumagai tēvs pamanījis dēlā sumo cīkstoņa potenciālu, viņš nolēmis, ka ģimenei jāpārceļas uz Tokijas apgabalu Fukugavu, kur daudzi šīs cīņas meistari ir sākuši savu karjeru.

Foto: Reuters/ScanPix

85 kilogramus smagais zēns sešas reizes nedēļā dodas uz sumo treniņiem šajā rajonā esošajā cīņas mākslai veltītā templī. Bērna vecāki medijiem atklājuši, ka, lai sagatavotu bērnu sumo cīkstoņa karjerai, visai ģimenei ir jāpieņem ievērojami upuri.

Foto: Reuters/ScanPix

"Es vairs nespēlēju azartspēles - tā vietā es ieguldu savā dēlā," sacījis zēna tēvs. Pagaidām Kjuta attaisno savas cerības - zēns jau tagad ir divreiz lielāks par saviem vienaudžiem un viegli uzvar puišus, kuri ir pat sešus gadus vecāki par viņu.

2020. gadā Kjuutam Kumagai izdevās kļūt par pasaules čempionu sumo bērniem līdz 10 gadu vecumam.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu