Vai Porjē pārsteigs Makgregoru un pasauli? MMA ekspertu prognozes pirms ilgi gaidītās cīņas

Konors Makgregors pret Dastinu Porjē Foto: AP/ Scanpix
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Jau svētdien ilgi gaidīto atgriešanos oktagonā piedzīvos UFC superzvaigzne Konors Makgregors, kurš cīnīsies pret amerikāni Dastinu Porjē. Portāls "Apollo" pirms gaidāmās cīņas ir apkopojis kā ārzemju, tā arī vietējo MMA ekspertu un cīkstoņu prognozes par dueļa iznākumu.

Abi cīkstoņi vienu reizi savu karjeru laikā jau ir tikušies. Pirms sešiem gadiem 65,8 kilogramu divīzijā ar nokautu pirmajā raundā uzvarēja Makgregors. Tomēr kopš tās cīņas ir pagājis jau ilgs laiks, un nav šaubu, ka svētdien oktagonā dosies daudz pieredzējušāki un slīpētāki cīkstoņi. 

Kā redzams zemāk, abu cīkstoņu fiziskie parametri ir teju vienādi. Neliels pārsvars roku vērsumā ir Makgregoram, bet pirms cīņas oficiālajā svēršanās ceremonijā vienas mārciņas (453 grami) svara pārsvars ir Porjē. Amerikānim kāpjot uz svariem, tie rādīja 156 mārciņas, kas nepārsniedz divīzijas atļauto normu ne-titula cīņās, kamēr Makgregors iekļāvās tā saucamajā čempiona svara limitā (155 mārciņas).

 

Ņemot vērā, ka fiziskie parametri abiem cīkstoņiem ir teju identiski, visu izšķirs atlētu prasmes un sagatavotais cīņas plāns. Kuram šie aspekti būs labāki? Turpinājumā ekspertu un cīkstoņu viedokļi par gaidāmo cīņu.

Stīvens Tompsons (UFC 77 kilogramu divīzijas cīkstonis)

Tompsons, vaicāts par gaidāmās cīņas prognozi, uzsvēra, ka gadu gaitā Porjē savas prasmes ir ievērojami uzlabojis, tomēr Makgregoram par labu strādājot fakts, ka viņš spēj piesaistīt masu uzmanību, radot pievienoto spriedzi, ko ne katrs pretinieks spēj izturēt.

"Es domāju, ka Konors uzvarēs. Dastins ir kļuvis labāks. Jā, mēs kādu laiku neesam redzējuši Konoru darbībā, bet neaizmirsīsim, ka viņš teju visu dzīvi ir bijis MMA cīkstonis un turpina katru dienu trenēties. Es teiktu, ka Konors Makgregors uzvarēs arī šoreiz," prognozē Tompsons.

Dens Hukers (UFC vieglā svara cīkstonis)

Hukers, kurš oktagonā pret Maiklu Čendleru dosies tieši pirms Makgregora un Porjē cīņas, norādīja, ka vieglajā svarā sagaidāma pavisam atšķirīga cīņa nekā pirms sešiem gadiem.

"Dastins ir viens no lielākajiem puišiem 155 mārciņu divīzijā. Viņš nav pats garākais, bet ir plats kā celms. Tāpat viņš ir arī viens no izturīgākajiem puišiem tajā svarā. Tā būs laba cīņa. Kā mēs visi zinām, Konoram mēdz būt  enerģijas kritumi. Ja Konors cīņas sākumā nopietni nesavainos Dastinu, atņemot pretiniekam enerģiju, es domāju, ka viņam cīņas turpinājumā varētu rasties problēmas," preses konferencē sacīja Hukers, uzsverot, ka, viņaprāt, Makgregoram pretinieku neizdosies nokautēt jau pašā cīņas sākumā.

Jans Blakovičs (UFC pirmā smagā svara čempions)

Blakovičs, prognozējot gaidāmās cīņas iznākumu, uzsvēra tieši psiholoģisko aspektu: "Manuprāt, iespēja abiem cīkstoņiem uzvarēt ir 50 pret 50. Bet es uzskatu, ka Konors ir stiprāks psiholoģiski, tāpēc arī domāju, ka viņš uzvarēs. Ņemot vērā, ka viņš ilgu laiku nav cīnījies, domāju, ka uzvara nāks ar tiesnešu lēmumu."

Portāls "Apollo" ar jautājumu par gaidāmās cīņas uzvarētāju vērsās arī pie latviešu cīņas sporta pārstāvjiem Madara Bertholda Fleminas un Edgara Skrīvera.

Madars Bertholds Fleminas ("Cage Warriors" cīkstonis 77 kilogramu divīzijā) 

Pārliecību par Makgregora uzvaru neslēpa Fleminas: "Domāju, ka Konors uzvarēs jau pirmajā raundā. Manuprāt, lai kā Dastins mēģinātu koncentrēties uz šo cīņu, viņš ir izjutis Konora spēku. Viņš pats ir teicis, ka neviens nesit stiprāk par Konoru. Domāju, ka tas ir viņam palicis zemapziņā. Manuprāt, Dastins pārāk daudz domās, kavēsies ar sitieniem, kamēr Konors to noteikti nedarīs un trāpīs jau pirmajā raundā."

Edgars Skrīvers ("Karate Combat" pasaules čempions)

Līdzīgās domās par cīņas iznākumu ir arī Skrīvers: "Ir pagājuši seši gadi kopš pēdējās reizes, kad viņi abi tikās. Porjē ir pielicis boksa elementos, bet to pašu ir izdarījis arī Konors, kurš aizvadīja arī boksa cīņu pret Meivezeru. Neaizmirsīsim gan, ka šis nav bokss."

"Skatījos nesen Porjē pēdējo cīņu pret Hukeru. Viņš jau tad gandrīz zaudēja ar tehnisko nokautu, jo pats ļoti daudz sitienu izlaida cauri šajās te apmaiņās. Domāju, ka Konoram ir ļoti precīzs un spēcīgs sitiens. Ja viņš trāpīs tādus pašus sitienus kā Hukers, Porjē, visticamāk, kritīs. Konors pirmajos divos raundos var vinnēt ar nokautu. Ja viņš to neizdarīs, ar katru raundu Porjē izredzes uzvarēt ar tehnisko nokautu vai sāpju paņēmienu kļūs arvien lielākas," sacīja Skrīvers.

Tāpat bijušais MMA cīkstonis un pašreizējais karatē pasaules čempions uzsvēra, ka, spriežot pēc sniegtajām intervijām, Makgregors ir lieliski noskaņojies šai cīņai: "Es teiktu 60% pret 40%, ka uzvarēs Makgregors. Bet, kā jau mēs zinām, šajā sporta veidā viss var izmainīties ar vienu sitienu."

Kolbijs Kovingtons (UFC 77 kilogramu divīzijas bijušais pagaidu čempions)

Viens no nīstākajiem cīkstoņiem visā UFC, Kolbijs Kovingtons savā atbildē ieņēma sev ierasto agresīvo toni, tomēr, viņaprāt, cīņas iznākums nav diskutabls.

"Manuprāt, cīņa beigsies jau pirmajā raundā, jo Dastinam Porjē vairs nav zoda un izturības, līdz ar to es domāju, ka Konors viņam trāpīs un ar to arī viss būs pateikts. Sagatavojiet salvetes, jo preses konferencē Porjē atkal raudās un gribēs, lai cilvēki viņam jūt līdzi," sacīja Kovingtons.

Modests Bukausks (UFC pirmā smagā svara cīkstonis)

Portāla "Apollo" podkāsta "Kas laukumā, tas uz mēles" jaunākajā epizodē viesojās UFC cīkstonis Modests Bukausks, kurš atklāja arī savas domas par gaidāmo cīņu.

"Konoram Makgregoram ir ļoti spēcīgi sitieni. Porjē arī ir labs bokseris, un kopš abu pēdējās cīņas viņš ir progresējis. Domāju, ka Konora domāšana ir citā līmenī, viņa nosvērtība ir augstā līmenī. Kā jau minēji, Porjē pēdējās cīņās ir daudz cietis, taču Konora sitiens ar kreiso roku ir daudz spēcīgāks nekā citiem cīkstoņiem. Domāju, ja Konoram izdosies trāpīt sitienus, tad cīņa beigsies pirmajos raundos. Taču nevaram aizmirst par Porjē: kas to lai zina, kāda būs viņa taktika šajā cīņā, jo viņš tikpat labi varētu cīņu pārnest uz grīdas. Prognozēšu, ka Konors vinnēs ar tehnisko nokautu," sacīja Bukausks.

Jānis Eisaks (cīņu sporta eksperts un raidījuma "Spēka podkāsts" vadītājs)

Uz nelielu sarunu par gaidāmo cīņu "Apollo" aicināja arī pašmāju cīņu sporta ekspertu Jāni Eisaku, kurš gan cīņai paredz citu  iznākumu.

"Dastins kopš pēdējās cīņas ir audzis, tāpat kā Konors. Šī būs pavisam cita līmeņa cīņa nekā pirms sešiem gadiem. Domāju, ka vairums paredz Makgregora uzvaru. Tas ir tikai loģiski, jo viņš ir tehniskākais cīkstonis [vieglajā svarā], jo Habibs ir prom. Tikai Habibs varētu būt tehniskāks par Konoru," sacīja Eisaks, norādot, ka cīņa būs daudz līdzvērtīgāka nekā pirmajā abu cīkstoņu tikšanās reizē.

"Es likšu uz Porjē. Tas varbūt tāds nepopulārs viedoklis. Kā jau minēju, pēc loģikas Konoram Makgregoram vajadzētu būt favorītam. Ja paskatāmies uz Dastinu, viņš ir daudz motivētāks un alkst pēc revanša. Viņš cīņā pret Hukeru parādīja, ka spēj sagatavot lielisku cīņas plānu. Un pret Konoru vajag cīņas plānu. Ja būs sagatavots plāns, viss būs kārtībā. Tāpēc es teikšu, ka uzvarēs Porjē. Vai nu pēc punktiem, vai arī pēdējos raundos. Bet viss tur var būt," nobeigumā sacīja Eisaks.

Karloss Kondits (UFC 77 kilogramu svara divīzijas cīkstonis)

Lai gan vairums cīkstoņu pirms gaidāmās cīņas norāda, ka pārsvars ir Makgregora pusē, Kondits uzskata, ka Porjē ir ļoti labas izredzes uzvarēt šai cīņā.

"Dastins ir kļuvis ievērojami labāks. Es domāju, ka viņš ja ne uzvarēs šai cīņā, tad pavisam noteikti liks Makgregoram pasvīst," norādīja cīkstonis.

Džons Džounss (bijušais UFC pirmā smagā svara čempions)

Džons Džounss uzskata, ka Porjē pēdējās cīņās ir uzņēmis pārāk daudz sitienu, tāpēc, viņaprāt, cīņa atkal beigsies ar ātru Makgregora uzvaru.

"Es domāju, ka atkal notiks tas pats, iespējams, šoreiz pat ātrāk... Man šķiet, ka viņam vairs nav zoda, lai 25 minūtes cīnītos ar Makgregoru," sacīja bijušais pirmā smagā svara divīzijas cīkstonis.

Tāpat bijušais čempions uzsvēra, ka īrs, viņaprāt, vienkārši ir īpašs: "Nemēģinu izrādīt necieņu Dastinam. Labi, varbūt ne ātrāk kā pagājušajā reizē. Bet tomēr uzskatu, ka uzvarēs Konors. Viņš vienkārši ir īpašs - gan biznesā gan cīņās. Viņam lietas pārsvarā sakrīt pa plauktiņiem."

Alekss Balentains ("Bleacher report")

Ekspertu vidū liels pārsvars ir viedoklim par Makgregora uzvaru. Lai arī "Bleacher report" apskatnieks Alekss Balentains neizslēdz iespēju, ka uzvarēt ar ātru nokautu varētu īrs, viņš paredz, ka pēc cīņas tiks celta Dastina Porjē roka.

"Pirmajos raundos pārsvars ir Makgregoram. Bet Porjē izredzes palielināsies ar katru raundu. Dastina sīkstums, izturība un vēlme cīnīties stājā padara viņu par bīstamu pretinieku Makgregoram. Šī cīņa varētu beigties ar pārsteigumu un Porjē uzvaru pēc tiesnešu lēmuma," norādīja apskatnieks.

Ir skaidrs, ka favorīts šajā cīņā ir Konors Makgregors. Tomēr, kā ir teikuši daudzi cīkstoņi un apskatnieki, MMA ir neparedzams, un tieši tāpēc tas ir interesants. Vai Porjē izdosies šokēt sporta pasauli ar uzvaru pār Makgregoru? To cīņu sporta cienītāji uzzinās jau agrā svētdienas rītā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu