Saeimas komisijas vadītājs rosina slēgt Āgenskalna klīniku saistībā ar Covid-19 dezinformācijas izplatīšanu (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dreii/Shutterstock.com

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs, ārsts Andris Skride (AP) rosina slēgt Āgenskalna klīniku, jo tās pārstāvji izplatījuši dezinformāciju par Covid-19, - šādi deputāts reaģējis uz Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" publikāciju.

Aģentūrai LETA Skride pauda, ka Āgenskalna klīnika ir jāslēdz vai arī jāliedz tai dēvēt sevi par medicīnas iestādi. "Mums jābūt stingriem pret šarlatāniem un Covid-19 noliedzējiem, jo šādas iestādes ir bīstamas cilvēkiem," uzsvēra politiķis.

Skride norādīja, ka šodien par šo situāciju rakstīs iesniegumu Veselības inspekcijai.

"Re:Baltica" vēsta, ka pēdējā laikā Āgenskalna klīnika privātās klīnikas ārstniecības iestādes statusu izmantojusi, lai izplatītu nepatiesu informāciju par Covid-19. Klīnikas vadītājs, kurš ir ārsts homeopāts, klīnikas "Facebook" lapā daloties arī ar personīgo viedokli - piemēram, maskas bērniem viņš saucot par genocīdu, bet vakcināciju - par klīnisko izmēģinājumu uz cilvēkiem.

"Facebook" ierakstos klīnika esot izplatījusi maldinošu informāciju par vakcīnu drošumu, kā arī par mirstības no Covid-19 apmēriem, vēsta "Re:Baltica". Āgenskalna klīnika publicējusi arī citus maldinošus apgalvojumus, kas balstīti dažādos dezinformatoru "Facebook" ierakstos, norādīts Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra publikācijā.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu