Maskavā tiks atviegloti Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sergey Bezgodov/shutterstock.com

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins ceturtdien paziņojis par ievērojamu Covid-19 ierobežošanai noteikto pasākumu atvieglošanu.

Mērs šo lēmumu pamatoja ar panākumiem cilvēku vakcinēšanā pret jauno koronavīrusu.

No piektdienas Maskavā tiks atvērti muzeji un bibliotēkas, bet teātriem un kinoteātriem būs atļauts uzņemt lielāku cilvēku skaitu, paziņoja Sobjaņins.

Darbu klātienē varēs atsākt arī koledžas, sporta skolas un bērnu klubi, bet universitātēs mācības arī turpmāk notiks attālināt.

Sobjaņins norādīja, ka situācija ar vīrusa izplatīšanos dod pamatu piesardzīgam optimismam.

Tomēr bāriem un restorāniem Maskavā arī turpmāk būs jābeidz darbs plkst.23, un uzņēmumiem būs jānodrošina, ka vismaz 30% darbinieku strādā no mājām.

Sobjaņins sacīja, ka pēdējās nedēļas laikā Maskavā reģistrēti vidēji 2000 līdz 4000 jaunu Covid-19 gadījumu dienā, kas ir ievērojami mazāk nekā decembra beigās.

Mērs arī norādīja, ka vakcinācijas kampaņas temps palielinās, un pašreiz pret jauno koronavīrusu vakcinēti jau 220 000 no vairāk nekā 12 miljoniem Maskavas iedzīvotāju.

"Šajā situācijā mēs varam atļauties ievērojami atvieglot esošos ierobežojumus," paziņoja Sobjaņins.

Tomēr senioriem un cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām joprojām ieteikts palikt mājas.

Rudenī, kad Eiropā sākās otrais jaunā koronavīrusa vilnis, Krievija nolēma neieviest tik stingrus ierobežojumus, kādus noteica pandēmijas sākumā pavasarī, un lika savas cerības uz ātru vakcinācijas kampaņu.

Krievija augustā paziņoja par pasaulē pirmās Covid-19 vakcīnas reģistrāciju, izpelnoties starptautisko ekspertu kritiku, jo tobrīd tā bija izmēģināta tikai pavisam nelielam skaitam cilvēku.

Turpmākajos mēnešos, lai gan klīniskie pētījumi nebija pabeigti, vakcinēšanās tika piedāvāta mediķiem un skolotājiem, arī vairākas augstas amatpersonas paziņoja, ka ir to saņēmušas.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka "Sputņik V" ir pasaulē labākā vakcīna pret jauno koronavīrusu, un lika amatpersonām šonedēļ sākt cilvēku masveida vakcināciju.

Krievijas prezidents pats vēl nav vakcinējies.

Krievijas Tiešo investīciju fonds, kas finansēja vakcīnas izstrādi, paziņojis, ka visā Krievijā vakcinēti jau vairāk nekā miljons cilvēku, taču kritiķi to apšauba, un vairāki reģioni ārpus Maskavas ziņojuši par vakcīnu trūkumu.

"Sputņik V" izstrādātāji apgalvo, ka vakcīna ir efektīva vairāk nekā 90% gadījumu, un tā ir reģistrēta vairākās valstīs ārpus Krievijas, tostarp Baltkrievijā, Venecuēlā, Bolīvijā un Alžīrijā.

Krievijā inficēšanās ar koronavīrusu atklāta jau aptuveni 3,6 miljoniem cilvēku, kas ir ceturtais lielākais skaits no visām valstīm pasaulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu