Ovečkins un vēl trīs "Capitals" hokejisti pārkāpuši NHL Covid-19 protokolu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: Reuters/ScanPix

Četri krievu hokejisti no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas Vašingtonas "Capitals", ieskaitot Aleksandru Ovečkinu, Jevgeņiju Kuzņecovu un Iļju Samsonovu, ir to NHL spēlētāju sarakstā, kuri trešdien saskaņā ar līgas Covid-19 protokolu nebija tiesīgi spēlēt vai trenēties, ceturtdien vēstīts NHL tīmekļa vietnē.

Sarakstā 35 gadus vecajam kreisajam uzbrucējam Ovečkinam pēc tikšanās viesnīcas numurā pievienojies centra spēlētājs Kuzņecovs, vārtsargs Samsonovs un aizsargs Dmitrijs Orlovs.

NHL trešdien "Capitals" komanda sodīja ar 100 000 ASV dolāru (82 308 eiro) naudas sodu par spēlētāju veiktajiem pārkāpumiem līgas Covid-19 protokolā, kas ietver komandas locekļu ciešu kontaktēšanos bez sejas maskas.

"Nožēloju savu izvēli pavadīt laiku kopā ar komandasbiedriem mūsu viesnīcas istabā un ārpus ģērbtuvēm," sacīja "Capitals" kapteinis Ovečkins. "Es mācīšos no šīs pieredzes."

Paziņojumā galvaspilsētas klubs atklājis, ka incidentā iesaistītie spēlētāji viesnīcas numurā neatļauti kontaktējās sezonas četru pirmo spēļu ceļojuma laikā.

"Mūsu treneru personāls ir ārkārtīgi smagi strādājis, lai izveidotu drošu vidi spēlētājiem un darbiniekiem, lai viņi varētu sacensties šajā sezonā," teikts "Capitals" paziņojumā. "Mēs esam vīlušies par mūsu spēlētāju izvēli kontaktēties viesnīcas numurā un ārpus komandas apstiprinātajām teritorijām. Mēs pieņemam NHL lēmumu un vēlreiz atgādināsim spēkā esošo Covid-19 protokolu."

Vašingtonas vienība, kura uzvarējusi divās no četrām pirmajā cīņām, tās aizvadīja izbraukumā, pagājušo ceturtdien un piektdien - Bufalo ar "Sabres", bet svētdien un otrdien - ar Pitsburgas "Penguins".

Trešdien "Capitals" bija ieplānota brīvdiena ar treniņu ceturtdien. Vašingtonas vienība joprojām plāno uzsākt sešu mājas spēļu sēriju piektdien pret Bufalo klubu.

Ovečkinam šīs sezonas četrās spēlēs ir pieci rezultativitātes punkti (vieni vārti un četras rezultatīvas piespēles). Uzbrucējs NHL ir guvis 707 vārtus, no septītajā vietā esošā Maika Gārtnera, kurš līgas visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā ir septītais, atpaliekot par vienu iemesto ripu.

Arī Kuzņecovs un Orlovs ir aizvadījuši četras spēles, kamēr Samsonovs un otrs vārtsargs Viteks Vanēčeks ir mainījušies vārtos.

NHL trešdien paziņoja arī to, ka Karolīnas "Hurricanes" spēles ir pārceltas vismaz līdz sestdienu, jo pieci spēlētāji otrdien tika iekļauti Covid-19 protokola sarakstā.

NHL nenorāda precīzus ar Covid-19 protokolu saistīto kavējumu iemeslus vai informāciju par to, cik ilgi spēlētājs varētu nespēlēt.

Ar Covid-19 protokolu saistītās prombūtnes iemesli var būt šādi: pozitīvs sākotnējais tests, kas paliek neapstiprināts, kamēr nav apstiprināts pārbaudes testa rezultāts, obligāta pašizolācija ar slimības simptomiem personām pēc pozitīva testa, karantīna pēc cieša kontakta ar pozitīva testa īpašnieku, pašizolācija, pamatojoties uz apstiprinātu pozitīvu testa rezultātu, un karantīna ceļojuma vai citu iemeslu dēļ, kā norādīts Covid-19 protokolā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu