Pēc Covid-19 kultūras piedāvājuma attīstībai būs pieejami granti ar finansējumu trīs miljonu eiro apmērā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Pēc Covid-19 kultūras piedāvājuma attīstībai būs pieejami granti ar finansējumu trīs miljonu eiro apmērā, norādījis kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) sociālā medijā "Facebook".

Viņš atzīmēja, ka šodien finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītajā darba grupā dots konceptuāls atbalsts Kultūras ministrijas izstrādātajam kultūras nozarei tik būtiskam atbalsta mehānismam. Puntulis norādīja, ka šis risinājums bija efektīvs instruments 2020.gadā, pārvarot krīzes radītas sekas nozarē - Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammā "Nākotnes kultūras piedāvājuma veidošana visās kultūras nozarēs" pieprasījums bija 3,7 miljoni eiro 474 projektiem, savukārt atbalstīti tika 300 projekti par kopējo finansējumu 1,8 miljonu eiro apmērā.

Ministrs uzsvēra, ka nākotnes kultūras piedāvājuma 2021.gada grantu mērķis ir sniegt atbalstu kultūras nozarē individuāli nodarbinātajiem, mazajiem, mikro uzņēmumiem un nevalstisko organizāciju sektoram, kapacitātes stiprināšanai un nākotnes kultūras piedāvājuma radīšanai un ekonomiskai izmantošanai pēc Covid-19 krīzes. Puntuļa ieskatā, tas mērķtiecīgi papildinās esošos atbalsta instrumentus, nosedzot patlaban trūkstošo attīstības atbalsta segmentu.

Paredzēts, ka ar šo atbalsta mehānismu tiks atbalstīta arī kultūras piedāvājuma attīstīšana cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Ministrs norādīja, ka šo Kultūras ministrijas (KM) sen apzināto vajadzību īpaši akcentēja arī Saeimas Sociālo lietu komisijas un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas "Sustento" rīkotā diskusijā.

"Pēc šīsdienas konceptuālā atbalsta gatavosim iesniegšanai valdībā, bet nākamais mūsu solis - diskusija par risinājumu pašnodarbinātām radošām personām. Esam identificējuši virkni problēmu spēkā esošajā universālajā mehānismā, tādēļ jāmeklē risinājumi atbalsta uzlabošanā," akcentējis Puntulis.

Tāpat viņš norādīja, ka kultūras nozares pārstāvji, ik reizi tiekoties, akcentē, ka nevēlas saņemt tikai pabalstu, bet gan strādāt un radīt. Kultūras ministrs uzsvēra, ka no krīzes mums ir jāiznāk stiprākiem, tāpēc KM rada un realizē plašu mehānismu spektru, kas to nodrošina.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu