Valsts varētu pilnībā segt izdevumus par pašizolāciju tūristu mītnēs, jo programmai nav atsaucības (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Finanšu ministrs Jānis Reirs
Finanšu ministrs Jānis Reirs Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts varētu pilnībā segt izdevumus par pašizolāciju tūristu mītnēs, ceturtdien pēc valdības sēdes žurnālistiem pieļāva finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Vērtējot zemo atsaucību valsts atbalsta programmā par pašizolāciju tūrisma mītnēs, Reirs informēja, ka Ekonomikas ministrija (EM) patlaban gatavo piedāvājumu, ka valsts varētu pilnībā segt pašizolācijas izdevumus.

Vienlaikus finanšu ministrs pauda personisko viedokli, ka, viņa ieskatā, programmas problēmas nav faktā, ka valsts nenodrošina pilnu līdzmaksājumu, bet gan cilvēki nevēlas ievērot pašizolāciju.

Kā piemēru Reirs minēja ar repatriācijas reisiem ieradušos tautiešus, kuri pēc ierašanās valstī tika izmitināti viesnīcās, turklāt visus izdevumus sedzot valstij, tomēr šie cilvēki izlēma pamest viesnīcas.

LETA jau vēstīja, ka viesnīcu operators SIA "Mogotel" bija gaidījis lielāku iedzīvotāju atsaucību, izmantojot valsts daļēji apmaksātās Covid-19 dēļ noteiktās pašizolācijas iespējas tūristu mītnēs Latvijā, aģentūrai LETA atzina "Mogotel" valdes locekle Sabīne Krieviņa.

Krieviņa minēja, ka atsaucība viesnīcu piedāvājuma izmantošanai būtu lielāka, ja valsts pilnībā apmaksātu visu pašizolācijas laiku un vismaz daļu no ēdināšanas. Pašreiz noteikts, ka valsts sedz izdevumus 80% apmērā no izmitināšanas izmaksām, bet ne vairāk kā 35 eiro diennaktī par personu. Cilvēka līdzmaksājums veido 20%. Ēdināšana jāapmaksā pašam.

"Iespējams, ka iedzīvotāji ne līdz galam saprot, kā šīs piedāvājums strādā," sacīja Krieviņa.

Pašizolācijai iedzīvotāji patlaban var pieteikties 15 Rīgas viesnīcās.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu