Trillera cienīgi notikumi Rēzeknē. Sporta kluba vadītājs nozog televīzijas kameru un metas bēgt (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rēzeknē aiz aizlīmētiem logiem, ignorējot Covid-19 izplatības mazināšanas nolūkā noteikto aizliegumu, fitnesa klubā joprojām pulcējas cilvēki un aizvada tur treniņus. Pieķerts likumpārkāpumā, iestādes saimnieks nozaga kameru un metās bēgt, vēstī TV3 raidījums "Bez Tabu".

"Bez Tabu" redakcijā vērsās rēzekniete Iveta, kura ziņoja par neatļautiem treniņiem kādā Rēzeknes fitnesa klubā. Viņa bažījas, ka iestāde var kļūt par Covid-19 perēkli, no kura potenciāli var izplatīties infekcija.

"Lūdzam nekavējoties rīkoties! Sakarā ar Covid-19 ierobežojumiem. SIA “REGEM FITNES” fitnesa klubs Rēzeknē ar īpašnieku Viktoru Blohinu priekšgalā turpina savu darbību. Aizlīmējuši logus, aizslēguši durvis, uzstādījuši kameras, lai redzētu, kas pienāk pie durvīm, tad atslēdz tās un laiž tikai pastāvīgos klientus. Lielākā apmeklētība ir pēc 16.00," pie raidījuma vērsās Iveta.

Filmēšanas komanda konstatēja, ka fitnesa kluba logi patiesi ir aizlīmēti un pusotras stundas laikā, kamēr žurnālisti slēpnī dežūrēja netālu no fitnesa kluba, tika saskaitīti vairāki iestādes apmeklētāji, kuri fitnesa klubā ieradās un no tā iznāca ar sporta somām. Novērotais lika secināt, ka ielaisti telpās tiek uzticamākie klienti, kuri sākotnēji spiež uz zvana pogas, tad turpat ārā tiek atpazīti novērošanas kamerās, kas gan iestrādāta zvana pogas ierīcē, gan izvietota virs galvas.

Arī "Bez Tabu" komanda vēlējās iekļūt fitnesa kluba telpās, tomēr pēc žurnālista zvana pie durvīm tās atvēra iestādes vadītājs Viktors Blohins, kurš, aptverot notiekošo, no operatora rokām izrāva kameru. Tāpat Blohins grūžot izraidīja žurnālistus no iestādes telpām. Pieprasījumu atdot video kameru viņš ignorēja.

"Bez Tabu" sazinājās ar Valsts policiju, paziņoja par neatļautajiem treniņiem un kameras zādzību, tikmēr ēkai otrā pusē novietotās filmēšanas komandas automašīnas video reģistrators fiksēja, kā Blohins pa fitnesa kluba sētas durvīm izlaiž bariņu klientu sporta tērpos.

Nedaudz vēlāk pa šo pašu izeju nepamanīts centās aiziet arī Blohins. Viņam sekojot, vairākkārt tika pieprasīts atdot video kameru, bet pieprasījumu Blohins ignorēja un metās bēgt. Uzsākot pakaļdzīšanos, "Bez Tabu" atkārtoti sazinājās ar Valsts policiju, ziņojot par atrašanās vietu. Noskrējis kvartālu, Blohins palēnināja tempu, un vēlāk viņu apturēja žurnālistu piesaistītās vairākas policijas ekipāžas.

Blohins likumsargiem meloja, ka fitnesa kluba telpās nenotika treniņi, tāpat noliedza, ka būtu atņēmis video kameru. Pārmeklējot kabatas, likumsargi kameru neatrada. Pēcāk žurnālisti un likumsargi kopā ar Blohinu ieradās fitnesa klubā, kur, kā jau bija paredzams, vairs nebija neviena apmeklētāja. Likumsargi centās pierunāt Blohinu atdot video kameru, tomēr viņa nostāja noliegt tās atņemšanu bija nelokāma.

Vēlāk gan raidījuma komanda, gan sporta zāles īpašnieks Rēzeknes Valsts policijas iecirknī nokārtoja birokrātiskās formalitātes, pēc kurām tika ierosināts administratīvā pārkāpuma process par Ministru kabineta rīkojuma Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanas" 5.2. apakšpunkta pārkāpšanu.

Par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu likums paredz piemērot naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai – no 140 līdz 5000 eiro.

Tāpat pēc tam, kad "Bez Tabu" ziņoja par video kameras nozagšanu, policijā informēja, ka uzsākts kriminālprocess.

Pēc dažām dienām ar raidījuma komandu sazinājās Valsts policijas Rēzeknes iecirkņa pārstāvis, kurš informēja, ka Blohins atdevis kameru likumsargiem.

Video: "Bez Tabu" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu