Video ⟩ BMW vadītājs vēlējās "izbaudīt" ziemu. Jauna informācija par Garkalnes novada ezerā nogrimušo auto (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

21. janvārī, Garkalnes novadā, Bukultos, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) strādāja vairākas stundas, lai varētu izvilkt ezerā ielūzušo un noslīkušo BMW automašīnu. Glābšanas operācija saskārās ar vairākiem izaicinājumiem, ziņo raidījumā "Degpunktā". 

Satraucošas ziņas par kādu vieglo automašīnu, kura ielūza ledū, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests no aculieciniekiem saņēma vēlā vakarā. Tobrīd galvenais uzdevums glābējiem bija pārbaudīt, vai ir apdraudētas cilvēku dzīvības.

Īsā laika posmā ugunsdzēsēji kopā un ūdenslīdējiem sasniedza Lielo Baltezeru no Bukultu puses. Cilvēka glābšanas darbi nebija nepieciešami, jo spēkrata vadītājs paspēja saviem spēkiem izkāpt no grimstošā auto un sasniegt krastu. Noslīkušais braucamrīks bija piektās sērijas "BMW", taču vadītājs bija aptuveni 60 gadus vecs vīrietis, kurš, acīmredzot, gribēja izbaudīt ziemas priekus.

Izvilkt automašīnu, kas bija tik tālu no krasta, nebija viegls uzdevums. Glābēji atzina, ka nācās rūpīgi vērtēt un plānot ikvienu no glābšanas operācijas posmiem tā, lai nepakļautu riskam paši sevi.

Dzirdot motorzāģa trokšņus, kas skanēja, kamēr glābēji "BMW" spēkratam zāģēja ceļu uz krastu, pie ezera sanāca daudzi vietējie iedzīvotāji, kuri ar patiesu interesi vēroja notiekošo.

Par pārgalvīgu rīcību uz ūdens viedoklis bija arī zemledus makšķerniekiem, kurus nemaz nesamulsināja glābēju rosība tuvumā. Visi kā viens uzskata, ka ledus kārtas biezums cilvēka svaram ir drošs.

Īsi pirms plkst.17.00 no ūdens iznira "BMW" jumts. Tik līdz automašīnas vraks tika pilnībā izvilkts no ezera, ugunsdzēsēji devās prom un adresē ieradās policisti. Spēkrata saimniekam šis brauciens izmaksās prāvu naudas summu.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu