Medijs: Japāna gatavojas atcelt olimpiskās spēles (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Medija "The Times" rīcībā ir nonākusi informācija par Japānas ieceri atcelt 2021. gada Tokijas olimpiskās spēles.

Covid-19 pandēmijas dēļ Tokijas Olimpiāde jau tika pārcelta 2020. gadā, bet tagad Japānas valdība apsverot iespēju olimpiskās spēles atcelt pavisam un koncentrēties uz nākamo iespēju, kas sekotu 2032. gadā.

"The Times" par šo situāciju stāstījis anonīms avots no Japānas valdības, norādot, ka šobrīd tiekot meklēts pēc iespējas nesāpīgāks veids, kā to paziņot pasaulei.

"Neviens negrib būt pirmais, kurš to pasaka, bet visi ir vienisprātis. Es personīgi domāju, ka olimpiskās spēles nenotiks," norādījis medija avots.

Kā galvenais iemesls potenciālai olimpisko spēļu atcelšanai arī šoreiz ir Covid-19 pandēmija.

Šādus izteikumus oficiālajā paziņojumā ir noraidījuši olimpisko spēļu organizētāji, apgalvojot, ka Japānas premjerministrs Jošihide Suga ir paudis pārliecību par spēļu norisi.

"Visi mūsu partneri ir pilnībā koncentrējušies uz olimpisko spēļu organizēšanu šajā vasarā. Mēs ceram, ka ikdienas dzīve atgriezīsies normālās sliedēs pēc iespējas ātrāk, un darīsim visu, lai sagatavotos drošām olimpiskajām spēlēm," teikts paziņojumā.

"Olimpiskās spēles notiks. Olimpiskā liesma tiks iedegta 23. jūlijā. Mums šodien to vēlreiz ir apstiprinājis Japānas premjerministrs," preses konferencē sacīja Austrālijas Olimpiskās federācijas prezidents Mets Kerols. 

Olimpiskās spēles Japānas galvaspilsētā plānotas no šā gada 23. jūlija līdz 8. augustam.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu