Koknesē zaglis divreiz mēģina apzagt vienu māju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Alexander Kirch/shutterstock.com

Ceturtdien, pateicoties kādas mājas saimnieka uzstādītajai videonovērošanas kamerai, Koknesē aizturēts vīrietis, kurš centās nozagt dažādas mantas no neapdzīvotas mājas, turklāt noskaidrots, ka vīrietis īpašumā iekļuvis jau otro reizi, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Ceturtdien policijas Aizkraukles iecirknī saņemta informācija, ka Koknesē kādas privātmājas īpašnieks ir aizturējis iespējamo zagli, kurš iekļuvis neapdzīvotā mājā un centies no tās iznest dažādas mantas. Kalniņa skaidroja, ka durvis nebija aizslēgtas, taču pēc tam, kad šajā pašā mājā kāds garnadzis jau iepriekš bija vienu reizi "paciemojies", mājas saimnieks savā īpašumā uzstādīja videonovērošanas kameru ar kustību sensoriem, kas, reaģējot uz kustību, nosūta signālus uz mobilo tālruni.

Izmeklēšanas laikā pie 1978.gadā dzimušā vīrieša, kurš jau iepriekš par līdzīga rakstura noziegumu pastrādāšanu bija nonācis policijas redzeslokā, tika atrasti arī priekšmeti, kas no minētās privātmājas nozagti 2020.gada 31.decembrī.

Likumsargi ir atguvuši mantas no abām izdarītajām zādzībām.

Atbilstoši Krimināllikuma 175.panta trešajai daļai par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

VP atkārtoti aicina ievērot drošības pasākumus, lai maksimāli izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, ko sagādā svešu mantu tīkotāji. Iespēju robežās mājoklis ir jāaprīko ar signalizāciju un videonovērošanas kamerām, kas zādzību gadījumā var palīdzēt notvert nelūgtus ciemiņus un atgūt nozagtās mantas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu