Policija Liepājā uz aizdomu pamata par 100 000 cigarešu neatļautu glabāšanu aiztur divus vīriešus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Valsts policijas (VP) amatpersonas Liepājā uz aizdomu pamata par 100 000 cigarešu neatļautu glabāšanu aizturējusi divus vīriešus, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pagājušās nedēļas beigās VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Liepājā apturēja automašīnu "Audi", kurā tika konstatētas vairākas kastes ar nelegālajām cigaretēm.

Pēc Šeršņovas teiktā, kratīšanas laikā atrastas 100 000 cigaretes jeb 5000 cigarešu paciņas "Winston" bez Latvijas akcīzes markām. Viens no vīriešiem, automašīnas "Audi" pasažieris, brīdī, kad notika darbs ar transportlīdzekļa vadītāju, piesēdās pie automašīnas stūres un sāka bēgšanu, radot vairākas bīstamas situācijas.

Vīrietis tika aizturēts un par notikušo ir sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Abi vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par līdzīga rakstura likumpārkāpumiem, norādīja policijas pārstāve.

Abām personām pašlaik ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Šeršņova atgādināja, ka par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas turpina darbu sāktajā kriminālprocesā.

VP informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti VP informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Policijas pārstāve atgādināja, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67 075 444, vai arī rakstot uz e-pastu "uzticiba@vp.gov.lv".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu