Covid-19 ierobežojumu dēļ Rīgā nesaskaņo Navaļnija solidaritātes akciju pie Krievijas vēstniecības (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gregory Stein/Shutterstock

Covid-19 ierobežošanas pasākumu dēļ Rīgas dome šodien nesaskaņoja sestdien iecerēto akciju pie Krievijas vēstniecības, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē.

Pasākuma rīkotāju pārstāvis šodien vēlējies iesniegt pieteikumu pasākuma rīkošanai, lai paustu atbalstu Krievijas opozīcijas politiķim Aleksejam Navaļnijam, taču pašvaldības darbinieki atgādināja par valstī noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem un pieteikums atsaukts.

Pasākuma rīkotāji šodien gan tika izplatījuši aicinājumu 23.janvārī pulcēties pie Krievijas vēstniecības solidaritātes akcijā, "lai paustu atbalstu Krievijas tautai".

"Mēs, Latvijas iedzīvotāji, kā neviens cits zinām brīvības cenu. Mēs cīnījāmies par to visā savā vēsturē, un tagad ir pienācis laiks arī mums palīdzēt mūsu kaimiņiem panākt savu brīvību, savas tiesības dzīvot demokrātiskajā valstī," teikts aicinājumā.

23.janvārī visā Krievijā notiks masu protesti, ko izraisījuši Krievijas opozīcijas līdera Navaļina arests.

"Parādi savu solidaritāti ar Krievijas tautu - uztaisi plakātu un sestdien noliec to Krievijas vēstniecības priekšā," aicina aktīvisti.

Jau ziņots, ka Navaļnijs svētdien tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidro ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus.

Dienests tiesā pieprasījis Navaļnijam piespriesto trīsarpus gadu nosacīto cietumsodu nomainīt pret reālu ieslodzījumu.

Maskavas Himku tiesa pirmdien Navaļniju apcietināja uz 30 dienām līdz 15.februārim.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu