Vairāki desmiti cilvēku pie Krievijas vēstniecības pauž atbalstu Navaļnijam (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LTV Ziņu dienests/Twitter

Nesakcionētā pasākumā šodien atbalstu Krievijas opozīcijas politiķim Aleksejam Navaļnijam Rīgā pie Krievijas vēstniecības pauduši vairāki desmiti cilvēku.

Valts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA apliecināja, ka policija atradās norises vietā, uzraugot, lai tiktu ievērota sabiedriskā kārtība un drošība, kā arī epidemioloģiskās drošības prasības.

Pasākumā piedalījās vairāki desmiti cilvēku un tas noritēja bez starpgadījumiem.

Lai gan sākotnēji pasākums bija oficiāli pieteikts, vēlāk organizators to atteica. Valsts policija vērtēs vai saistībā ar to, ka pasākums nebija pieteikts, sākams administratīvais process, norādīja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka jaunatnes organizācija "Protests", demonstrējot atbalstu Krievijas opozīcijas politiķiem, sestdien visas dienas garumā plānoja organizēt individuālu plakātu nolikšanu, ievērojot drošības pasākumus, aģentūru LETA informēja organizācijā.

Organizācija vēlējās rīkot plašāku pasākumu, taču Covid-19 ierobežošanas pasākumu dēļ Rīgas dome nesaskaņoja sestdien iecerēto akciju pie Krievijas vēstniecības. Pasākuma rīkotāju pārstāvis vēlējās iesniegt pieteikumu pasākuma rīkošanai, lai paustu atbalstu Krievijas opozīcijas politiķim Aleksejam Navaļnijam, taču pašvaldības darbinieki atgādināja par valstī noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem un pieteikums tika atsaukts.

Navaļnijs pagājušajā svētdienā tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Tikmēr sestdien Krievijā turpinoties Navaļnija atbalstītāju demonstrācijām, policija Maskavas centrā aizturējusi politiķa sievu Jūliju.

Kopumā gandrīz simts Krievijas pilsētās šodien protesta akcijās piedalījušies desmitiem tūkstoši cilvēku.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu