Pasaules bagātākie cilvēki nāk klajā ar prognozēm 2021. gadam (2)

Džefs Bezoss, Bils Geitss, Īlons Masks. Foto: Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aizvadītais gads noteikti vēl ilgi paliks atmiņā. Tomēr vēl nav zināms, ko sagaidīt no 2021. gada. Krīzes un nenoteiktības situācijā ir ļoti svarīgi noteikt ilgtermiņa mērķus un koncentrēties uz sava produkta attīstību. Ārvalstu mediji apkopoja 2021. gada prognozes, kuras atklājuši trīs bagātākie pasaules cilvēki.

Koncentrējies uz produktu

2020. gads, kas tika uzskatīts par krīzes gadu, Īlonam Maskam izrādījās īpaši veiksmīgs - viņa uzņēmums "SpaceX" palaida savu pirmo raķeti, un "Tesla" akciju vērtības pieaugums Masku padarīja par bagātāko cilvēku pasaulē. Masks paskaidroja, ka labākā uzņēmuma stratēģija krīzes laikā ir koncentrēties uz produktu.

"Es varu ieteikt netērēt pārāk daudz laika finanšu jautājumu risināšanai, rīkot daudzas sanāksmes un skatīties "PowerPoint" prezentācijas.

Labāk veltiet laiku tam, lai nodrošinātu, ka uzņēmuma produkts ir pēc iespējas lielisks - cik vien tas ir iespējams," norādīja Īlons Masks.

Viņš paskaidroja, ka biznesa vadītājiem jābūt "absolūtiem perfekcionistiem attiecībā uz sava uzņēmuma produktiem un pakalpojumiem. Cik vien iespējams, ir nepieciešams izglītoties un saņemt atsauksmes".

"Nesēdiet tikai savā birojā. Ejiet uz ražošanu, dodieties uz veikaliem, runājiet ar patērētājiem, domājiet, ko jūs pats kā patērētājs vēlētos redzēt.

Kamēr pats nemīlat savu radīto produktu, negaidiet, ka citiem tas patiks," atzīmēja uzņēmējs.

Pēc viņa teiktā, uzņēmuma vadītājs nav persona, kas tikai vada uzņēmumu, tā ir persona, kas iesaistīta uzņēmuma darbībā visos līmeņos.

"Karavīri dodas cīņā ar daudz lielāku entuziasmu un motivāciju, ja viņi redz ģenerāli frontes priekšējās rindās, nevis drošā attālumā kaut kur tālumā," sacīja Masks. Viņš atcerējās, ka bijis laiks, kad viņa rakstāmgalds atradās "Tesla" rūpnīcas vidū, un viņš tur pat pavadījis vairākas naktis.

Daudz kas mainīsies

"Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss uzskata, ka šajā brīdī ilgtermiņa mērķiem vajadzētu būt galvenajām prioritātēm. Tas bija svarīgi jau iepriekš, taču tagad tas ir svarīgāk nekā jebkad agrāk. Turklāt nenoteiktībai nevajadzētu traucēt ilgtermiņa plānošanai.

"Desmit gadu laikā daudz kas mainīsies. Tehnoloģijas mainīsies. Desmit gadu horizonts ļauj ieskatīties, cik svarīgas būs izmaiņas mašīnmācībā. Ja domājat par to, kas būs pēc desmit gadiem, tad pajautājiet sev, vai tur būs kāds aspekts, kas nemainīsies. Tas ir kritisks jautājums," teica Bezoss.

Pasaule kļūs labāka

Miljardieris Bils Geitss uzskata, ka Covid-19 būs ieviesis pārmaiņas mūsu dzīvēs uz palikšanu. Piemēram, cilvēki vairāk izvērtēs gadījumus, kuros nepieciešams doties uz tikšanos klātienē, kā arī reizes, kad pietiek ar tikšanos virtuāli.

"Gluži kā Otrais pasaules karš uz visiem laikiem pavēra darba iespējas sievietēm, tāpat arī šī pandēmija ieviesīs pārmaiņas uz mūžu.

Saprotams, klātienes tikšanās neizzudīs, bet cilvēki noteikti daudz biežāk izskatīs nepieciešamību kaut kur ierasties klātienē," paredz Geitss.

Strādājot no mājām, biroji paliek tukši, kas noteikti liks uzņēmumu vadītājiem apdomāt, vai turpināt maksāt īri par vietu, kas tiek izmantota ļoti reti.  "Cilvēki uz biroju iet visai reti un tik drīz tas nemainīsies, tāpēc ir jāpieņem prātīgi ar nekustamo īpašumu saistīti lēmumi. Iespējams, ka tajās biroju telpās, ko tomēr nolems paturēt, mēģinās ieviest kādu kolēģu rotēšanas grafiku, lai telpās nesatiktos pārāk liels cilvēku skaits vienlaicīgi," pieļauj Geitss.

Miljardieris stāsta, ka šis viennozīmīgi ir pārmaiņu laiks. Ne vien cilvēki ir iemanījušies komunicēt, iepirkties un daudz ko citu darīt virtuāli, bet daudzi ķērušies klāt savu māju remontēšanai. Geitss paredz, ka remontdarbi ir tikai sākums lielākām pārmaiņām un liela daļa cilvēku varētu apsvērt pat dzīvesvietas maiņu.

Geitss atzīst, ka šī pandēmija bijusi īsts murgs, taču viņš ir cerību pilns, ka nākamreiz, kad pasaule piedzīvos pandēmiju, tā jau tai būs daudz gatavāka.

"Cilvēki vienkārši būs kam tādam sagatavojušies. Visticamāk, katra valsts sekotu Dienvidkorejas un Austrālijas piemēram, cilvēkus jau savlaicīgi aicinot sēdēt mājās, kā arī nodrošinot viņiem testus.

Iespējams, līdz nākamajai reizei būsim spēlējuši pandēmijas spēles, līdzīgi, kā tas ir ar karu. Vēlreiz mēs tik stulbi nebūsim," norāda Geitss. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu