FOTO "Putins ir zaglis!" Ar skaļiem saukļiem Tallinas centrā pulcējas Navaļnija atbalstītāji (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Igaunijas galvaspilsētā, Tallinas centrā sestdienas, 23. janvāra, pēcpusdienā notiek mītiņš, atbalstot Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, kurš pagājušajā svētdienā tika aizturēts tūlīt pēc atgriešanās no Vācijas dzimtenē, vēstī laikraksts "Postimees".

Publika skandina "Putins ir zaglis!" un "Brīvību Navaļnijam!". Protestētāju rokās ir dažādi plakāti: "Navaļnijs sēž par mums, mēs iestājamies par Navaļniju", "Brīvību Navaļnijam - bez likumpārkāpumiem", "Es maksāšu par kleptomānijas ārstēšanu Hāgā".

Šajā sestdienā visā pasaulē notiek demonstrācijas, aicinot nekavējoties atbrīvot Navaļniju un izdarīt izšķirošu spiedienu uz Kremli, lai izbeigtu pilsoņu pamattiesību un brīvības ierobežojumus.

Uz jautājumu, kāpēc Igaunijas iedzīvotāji pulcējas mītiņā, lai atbalstītu krievu opozicionāru, viens no mītiņa organizatoriem, cilvēktiesību aktīvists Sergejs Metļevs atbildēja laikrakstam "Postimees", ka iemesls ir vienkāršs: "Mūsu saites ar Krieviju..."

Jau ziņots, ka visplašākie mītiņi ir Krievijā. Saskaņā ar organizācijas "OVD-Info" apkopotajām ziņām protestos visā valstī līdz šim aizturēti jau 1614 cilvēki.

Visvairāk aizturēto ir Maskavā, Sanktpēterburgā, Novosibirskā un Vladivostokā. Maskavas centrā policija aizturējusi Navaļnija sievu Jūliju, kas par to paziņojusi sociālajā tīklā "Instagram". Galvaspilsētas Puškina laukumā aizturēto skaitā ir arī Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) juriste Ļubova Soboļa, kas pirms divām dienām uz neilgu laiku jau bija aizturēta un sodīta ar naudassodu. Šoreiz policisti Soboļu aizveduši līdzi brīdī, kad viņa sarunājusies ar žurnālistiem.

Maskavā un Pēterburgā aizturēšanas sākušās jau pirms plkst. 14 (plkst. 13 pēc Latvijas laika), kad bija paredzēts protesta akciju sākums.

Mediji arī ziņo, ka protestētājiem Puškina laukumā izdevies savaldīt provokatorus, kas centušies izraisīt sajukumu. Radiostacijas "Eho Moskvi" korespondents vēsta, ka vairāki cilvēki sākuši apmētāt policistus ar sniega pikām, taču protestētāji viņus apturējuši. Kāds provokators uzrāpies stabā, turot pret Navaļniju vērstu plakātu, bet vairāki protestētāji viņu no staba nocēluši un ielenkuši ciešā lokā, neļaujot citiem aizkaitinātiem akcijas dalībniekiem mesties viņam virsū.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu