"Viņi nedodas uz veikaliem izklaidēties." LTRK pārstāvis norāda, ka "veikalu slēgšana" bijusi vērsta uz Covid-19 veicināšanu, ne apkarošanu (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zivica Kerkez/Shutterstock

Nu jau ilgāku laikposmu mēs sadzīvojam ar dažādiem ierobežojumiem, lai pēc iespējas efektīgāk cīnītos pret Covid-19 izplatīšanos. Viens no tiem - aizliegumi iegādāties pulka preču grupu klātienē -, kas izraisījis plašu atbalsi sabiedrībā. Nu "RīgaTV 24" raidījumā "Latvijas labums" par to izteicās arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomes loceklis Ģirts Rungainis.

"Šobrīd ir auksts, tāpēc nepieciešami materiāli apkures sistēmām, risināt ūdensvadu problēmas, elektrības bojājumus un citus remontdarbus," par aizvērtajiem būvmateriālu veikaliem pauda Rungainis, uzsverot, ka cilvēkiem ir "reālas vajadzības".

"Viņi nedodas uz veikaliem izklaidēties, ja kādam tā šķiet valsts pārvaldē, tad viņi alojas, nezinu, kas viņiem veic iepirkumus.

Ekonomikai ir vajadzīga visa spektra veikalu atvēršana," uzsver LTRK pārstāvis.

"Valdības lēmums, ko pieņēma decembrī, principā bija vērsts, lai veicinātu saslimstību,

jo mērķis bija sadzīt to pašu cilvēku skaitu, veikt tos pašus iepirkumus mazākā platībā," tiešs ir Rungainis.

Jau vēstīs, ka ar Covid-19 pandēmijas mazināšanu saistītie ierobežojumi valstī būs spēkā līdz 7. februārim, otrdien, 19. janvārī, mediju pārstāvjus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Latvijas slimnīcās Covid-19 pacientu skaita dēļ situācija joprojām ir kritiska un koronavīrusa izplatības epidemioloģiskie rādītāji aizvien ir augsti, tāpēc šobrīd runāt par ierobežojumu mīkstināšanu nav pamata, žurnālistiem sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Es aicinu Latvijas sabiedrību izprast situācijas nopietnību. Smagi slimo Covid-19 pacientu skaits slimnīcās ir liels, tam ir tendence palielināties un slimnīcu pārslodze īstermiņā nav atrisināma.

Līdz ar to no mums pašiem ir atkarīgs tas, vai mums izdosies tagad ne tikai apturēt šo saslimstības pieaugumu, bet arī iet uz saslimstības samazinājumu," pauda Pavļuts.

Ministrs aicināja sabiedrību izvirzīt mērķi - panākt būtisku saslimstības samazinājumu, norādot, ka "šobrīd runāt par ierobežojumu pārskatīšanu nav nekāda pamata, jo mēs esam absolūti kritiskā situācijā".

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu