Porjē pārsteidz cīņas sporta pasauli un nokautē Konoru Makgregoru (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dastins Porjē
Dastins Porjē Foto: Reuters/ScanPix

Svētdienas rītā "UFC 257" cīņu šova ietvaros uzvaru pār Konoru Makgregoru svinēja bijušais vieglā svara pagaidu čempions Dastins Porjē.

Galveno cīņu ievadā oktagonā devās dāmas - Amanda Hibas un Marina Rodrigesa. Šajā duelī gan neiztika bez pārpratumiem, jo Rodrigesa otrā raunda sākumā ar smagu sitienu nosūtīja pretinieci nokdaunā un turpināja izdarīt sitienus pa guļošo Hibas.

Cīņas tiesnesis Herbs Dīns Rodrigesu nogrūda nost no pretinieces, bet dīvainā kārtā lika cīņu turpināt, tomēr dažas sekundes vēlāk, kad Hibas bija izlaidusi cauri vairākus smagus sitienus pēc kārtas, duelis tomēr tika apturēts un Rodrigesa tika pie uzvaras.

Turpinājumā uzvaru ar tehnisko nokautu izcīnīja vidējā svara divīzijas cīkstonis Mahmuts Muradovs, kurš trešajā raundā ar sitienu sēriju pie būra malas piebeidza Endrjū Sančezu. Cīņas gaitā Muradovs bija spējis atvērt brūci uz pretinieka deguna un divas minūtes pirms dueļa beigām sekoja spēcīgs labās rokas sitiens, pēc kura Sančezs pazaudēja kāju balansu un Muradovam ar sitienu sēriju nācās pārliecināt tiesnesi par cīņas pārtraukšanu.

Pēc tam oktagonā devās 56,7 kilogramu divīzijas cīkstones Džesika Aja un Džoanna Kaldervuda. Šajā duelī pēc tiesnešu lēmuma pārliecinoši uzvaru izcīnīja Skotijas cīkstone Kaldervuda (30-27, 30-27, 29-28), kura cīņas laikā izcēlās ar vairāk precīziem sitieniem, kamēr Aja pamatā tikai centās pretinieci turēt klinčā un ar tālākām darbībām neizcēlās.

Vakara pirmspēdējā cīņā savā UFC debijā Maikls Čendlers ar kreiso "āķi" brutāli nokautēja Denu Hukeru. Abi cīkstoņi cīņu iesāka piesardzīgi. Hukers ieturēja distanci, bet pirmā raunda pusē pēc Čendlera labās rokas sitiena korpusā, Hukers atstāja nepiesegtu galvu, kam sekoja cīņu noslēdzošais kreisais "āķis".

Pēc uzvaras Čendlers uz cīņu izsauca vieglā svara divīzijas vadošos vīrus - Konoru Makgregoru, Dastinu Porjē un Habibu Nurmagomedovu.

Video: Čandlera un Hukera cīņas spilgtākie momenti

Cīņu vakara noslēgumā oktagonā devās Konors Makgregors un Dastins Porjē. Pirmā raunda ievadā cīņu parterī novirzīja Porjē, bet Makgregors ātri tika kājās un cīņa pārgāja klinčā pie būra malas, kur īrs izcēlās ar saviem populārajiem pleca sitieniem. Kad cīņa pārgāja atpakaļ pie boksa elementiem, ar vairākiem lieliskiem sitieniem izcēlās Makgregors, kamēr Porjē, veiksmīgi spēra pa pretinieka priekšējo kāju.

Otrajā raundā cīņa turpinājās stājā, bet piecminūtes vidū Porjē novirzīja cīņu pie būra un trāpīja vairākus smagus sitienus pa Makgregra galvu. Īrs tos nebloķēja un centās izvairīties ar galvas kustību, tiesa, tas neizdevās un Porjē sitienu sērija rezultējās tehniskajā nokautā. Pēc cīņas bija redzams, ka īru cīkstoņa ikrs ir savainots. 

Šī Porjē karjerā bija 27. uzvara, bet Makgregoram šis bija piektais zaudējums 27 dueļos.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu