J.T. Bē uzvar distancē ar kopēju startu palielina atrāvienu Pasaules kausa kopvērtējumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juhanness Tīngnēss Bē
Juhanness Tīngnēss Bē Foto: AFP / Scanpix

Norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē ar uzvaru distancē ar kopēju startu svētdien Pasaules kausa septītajā posmā Itālijā palielināja atrāvienu no konkurentiem Pasaules kausa kopvērtējumā.

Viņš svinēja pārliecinošu uzvaru 30 sportistu konkurencē, ar vienu kļūdu šautuvē finišu sasniedzot pēc 35 minūtēm un 44,3 sekundēm.

Francūzis Kentēns Fijons Majē šaušanā kļūdījās par reize vairāk un no uzvarētāja atpalika par 31,3 sekundēm.

Trešais 15 kilometru distancē finišēja Slovēnijas pārstāvis Jakobs Faks, kurš ar vienu kļūdu šaušanā atpalika no norvēģa 44,2 sekundes.

Pēc savas 51.uzvaras Pasaules kausa izcīņā individuālajās disciplīnās norvēģis pirms pasaules čempionāta Slovēnijā ar 709 punktiem kopvērtējumā ir pirmais četru norvēģu vidū. Viņš par 64 punktiem apsteidz tautieti Sturlu Holmu Lēgreidu, kurš svētdien finišēja vien 14.vietā. Trešais ar 566 punktiem ir līdera brālis Tarjejs Bē.

"Šī bija patiešām svarīga uzvara," sacīja Bē pēc savas sezonas ceturtās uzvaras. "Visās šī gada sacīkstēs es jutos kā pagājušā gada titula aizstāvētājs, un es neesmu juties dabiski šautuvē un neesmu varējis atbrīvoties."

Otrā svētdienas disciplīnā Krievija par 11 sekundēm apsteidza Vāciju sieviešu 4x6 kilometru stafetē, kamēr trešo vietu 21,2 sekundes aiz uzvarētājām nopelnīja francūzietes, kurām Anaisa Beskona jau pirmajā posmā bija spiesta slēpot soda apli.

Jevgeņija Pavlova, Tatjana Akimova, Svetlana Mironova un Uļjana Kaiševa finišu sasniedza stundā septiņās minūtēs un 32,4 sekundēs, izmantojot deviņas rezerves patronas.

"Es jūtos tik laimīga," sacīja Kaiševa. "Priecājos, ka varēju veikt pēdējo posmu pietiekami ātri. Kopš pēdējām sacensībām es nejutos tik labi, taču šodien es atdevu visu, ko varēju."

Vācija kopvērtējumā ar 205 punktiem ir līdere stafetē. Francijai ir 196 punkti, bet  Zviedrijai - 192 punkti.

Latvijas biatlonisti svētdien nestartēja.

Tagad biatlonisti dosies uz Dušņikizdroju Polijā, kur norisināsies Eiropas čempionāts.

Turpinājumā februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, pēc tam būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu