No dejotājas Vijas Vētras izkrāpta bērēm atliktā nauda (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Leģendārā latviešu dejotāja Vija Vētra
Leģendārā latviešu dejotāja Vija Vētra Foto: Evija Trifanova/LETA

97 gadus vecā dejotāja Vija Vētra, kura dzīvo Amerikā, izdevumam "Kas Jauns?" neslēpj, ka viņu piemeklējušas likstas. 

Vētra izdevumam klāsta, ka pandēmijas laiku pārdzīvo ļoti grūti - viņa jūtas vientuļa un pērn pat iedzīvojusies depresijā. 

Tāpat 97 gadus vecajai sievietei pērnā gada sākumā tika konstatēts plaušu karsonis, tomēr viņai ir aizdomas, ka tā bijusi Covid-19 saslimšanas blakne. 

Pēc divu mēnešu ārstēšanās dejotāju piemeklēja vēl viena liksta - viņai izkrāpta nauda, kuru Vētra bija atlikusi savām bērēm. "Amerikā ir tādi grupējumi, saucu viņus par mahinatoriem, kuri izkrāpj cilvēkiem naudu. Viņi ar mani sazinājās, sastāstīja visādas aplamības un piespieda pārskaitīt visu naudu uz viņu kontu. Es tā izdarīju… Kad sapratu, ka tie ir krāpnieki, bija jau par vēlu. Tā es pazaudēju visus savus iekrājumus, kuri bija nolikti manis apbedīšanai," izdevumam nosaka Vētra, kura vērsās policijā, taču bez rezultāta.

Vija Vētra dzimusi 1923. gada 6. februārī Rīgā. Studējusi dejas mākslu Vīnes Konservatorijā līdz pat 1944. gadam pie horeogrāfes Rozālijas Hladekas. Pēc kara no Vācijas kopā ar daudziem latviešiem aizceļojusi uz Austrāliju, kur dzīvojusi sešpadsmit gadu. 1962. gadā Vija Vētra atgriezusies Eiropā, kur dejojusi un pasniegusi dejotprasmi. Kopš 1964. gada Vija Vētra dzīvo Ņujorkā.

Vētra ir Triju Zvaigžņu ordeņa (1999) un Latvijas Republikas Ministru kabineta balvas (2018) par nozīmīgiem darbiem un nopelniem Latvijas valsts attīstībā kavaliere.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu