Video ⟩ Trilleris uz Jūrmalas šosejas: "Golf" vadītājs 170 km/h ātrumā traucas prom no policijas (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Скриншот с youTube

21. janvāra pievakarē Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona likumsargi, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, uz Jūrmalas šosejas fiksēja kādu autovadītāju, kurš krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – brauca ar 155 km/h, portālu "Apollo" informēja VP.

Aizvadītās ceturtdienas pievakarē ap pulksten 17.50 likumsargiem uz autoceļa Rīga-Jūrmala, 17. kilometrā, virzienā uz Jūrmalu garām patraucās kāds spēkrata “Volkswagen Golf” vadītājs, tajā brīdī bezatbildīgi braucot ar aptuveni 155 kilometriem stundā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā.

Tātad atļauto braukšanas ātrumu pārsniedzot aptuveni par 65 kilometriem. Inspektori, pamanot šo rīcību, transportlīdzekļa vadītājam lika apturēt savu automašīnu.

Taču, ieraugot policijas automašīnu, steidzīgais braucējs nepaklausīja policistu likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli, bet palielināja braukšanas ātrumu un uzsāka bēgšanu, sasniedzot pat 175 km/h.

Policisti pārkāpējam vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču viņš aizvien ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un tupināja bēgšanu.

Bēgošā spēkrata šoferi izdevās apturēt, kad tas bija sasniedzis savu mājvietu Jūrmalā. Kā tika noskaidrots, pie “Volkswagen Golf” stūres bija sēdies kāds 29 gadus vecs vīrietis. Viņam bija transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, kā arī nebija lietojis grādīgos dzērienus.

Steidzīgajam autovadītājam par šo pārkāpumu uzsākti divi administratīvo pārkāpuma procesi – par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā. Tāpat arī par nepakļaušanos personai, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Policija aicina autovadītājus izturēties atbildīgi gan pret savu, gan apkārtējo drošību – nebraukt pārgalvīgi un bezatbildīgi!

Video: "Golf" vadītājs "lido" pa Jūrmalas šoseju un bēg no policijas

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu