VIDEO ⟩ Raidījums: Pieczvaigžņu viesnīcā pārkāpj noteikumus un ļauj apmeklēt baseinu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Скриншот с видео

Raidījuma "Bez Tabu" komanda ar slēpto kameru pārliecinājusies par notiekošo pieczvaigžņu viesnīcas "Baltic Beach hotel&SPA" kompleksā Jūrmalā. Ar viesnīcā konstatēto iepazīstināta gan Valsts policija, gan Veselības inspekcija.

Šobrīd spēkā esošie noteikumi neļauj darboties ne pirtīm, ne peldbaseiniem. Lielākie baseini galvaspilsētā savas durvis apmeklētājiem ir slēguši. Kā norāda raidījuma "Bez Tabu" skatītāji, citādāka aina pavērās pieczvaigžņu viesnīcā "Baltic Beach hotel&SPA", kur joprojām ikviens interesents varot apmeklēt peldbaseinu.

"Esmu pastāvīgs klients viesnīcā "Baltic Beach Hotel&Spa". Man šeit patīk braukt ar ģimeni atpūsties. Fantastiska vieta! Uzzināju, ka covid-19 laikā tur var apmeklēt visas relaksācijas zonas, kur ir pirtis un baseini. Šim es neticēju, zvanīju, lai veiktu rezervāciju. Varot apmeklēt medicīniskās procedūras, lielo baseinu un pirtis, kā arī treniņus sporta zālē. Taču tur ir vēl divas relaksācijas zonas 1.stāvā, kuras it kā ir norobežotas un uzskatāmi ir ciet. Zvanot mani rezervēja manā vēlamajā laikā," norādīja "Baltic Beach hotel&SPA" apmeklētājs Edgars.

Aizbraucu un redzēju, kā tur klienti tiek uzņemti, kā iepriekš. Vienmēr ir paticis tur braukt, bet šajā laikā tas nav pieņemami. Vai tā mēs ierobežojam covid-19 izplatību? Slepus pieņemot klientus," teica ;Edgars.

SPA centra reģistratūrā Bez Tabu tiek lūgts nosaukt nosūtījuma numuru. Nosūtījuma neesamība nav traucēklis, lai to saņemtu esot jādodas uz blakus esošu kabinetu, kur apmeklētājus pieņem medicīnas māsa Jeļena.

Māsiņa: "Pilni gadi?"

"Bez Tabu": "31."

Māsiņa: Ko varam uzrakstīt kā diagnozi? Kādas ir problēmas pa dzīvi? Jūs epidēmijas laikā ejat uz baseinu, ko darāt tieši rehabilitācijas nolūkā. Tātad ir kaut kas, kas ļauj jums iet.

"Bez Tabu": "Muguras problēmas."

Māsiņa: "Kādas ir?"

"Bez Tabu": "Grūti gulēt, sēdēt. Sastiepums."

Māsiņa: "Ko ierakstīsim Jums? Kas pa dzīvi ir bijis, ko var uzrakstīt?"

"Bez Tabu": "Pa dzīvi, pa dzīvi… Savilkta plecu zona. Derēs?"

Māsiņa: "Jā, muskuļu savilkums. Arī reizi nedēļā?"

Vēl simboliski tiek pārbaudīts vienas pēdas stāvoklis un tad jau šādi aizpildīta pacienta karte ir ieejas biļete baseinā. Ar diagnozēm "muguras sastiepums" un "muskuļu savilkums" tiek atvērtas kompleksa peldbaseina durvis. Reizē ar "Bez Tabu" peldbaseinā atrodas aptuveni 15 apmeklētāji.

Vēlāk uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Iluta Kalniņa demonstrē atbildes no Veselības inspekcijas, kurās norādīts, ka ārstniecības iestādes drīkst turpināt savu darbu. Taču šeit uzmanība jāpievērš faktam, ka ir jābūt ārsta nosūtījumam, lai apmeklētu peldbaseinu ārkārtējās situācijas laikā.

Atgādinām, ka SPA zonā strādā medicīnas māsa, kura nav tiesīga dot tā saucamos nosūtījumus.

"Mums ir ne tikai viesnīcas pakalpojumi, bet arī "BBH Investments" ir reģistrēta kā ārstniecības iestāde. Tas ir jau no pašiem pirmssākumiem.

Pārskatījām jautājumu, kādus pakalpojumus drīkstam sniegt. Ārstniecības pakalpojumu sniegšana ir atļauta, nav atļauti skaistumkopšanas pakalpojumi.

Ja klientam nav ģimenes ārsta izziņa, to var saņemt arī pie mūsu viesnīcā strādājošā ārsta-rehabilitologa vai fizioterapeita. Šajā gadījumā ar jums tikās ārstniecības persona. Viņas pārbaudīto pēc tam akceptē, kad viņa… Viņa jūs neizmeklēja, nenoteica diagnozi. Diagnozi noteicāt Jūs pats. Jūs teicāt, ka ir muguras stīvums, tas ir pamats, lai nosūtītu uz baseina hidroterapiju," norādīja "Baltic Beach hotel&SPA" valdes priekšsēdētāja Iluta Kalniņa.

Veselības ministrijā norāda, ka šajā gadījumā, iespējams, esot runa par "ļaunprātīgu situācijas apiešanu". Par notikušo jāinformē gan Veselības inspekcija, gan Valsts policija.

Veselības inspekcijas divi inspektori uzdevušies par klientiem, un apmeklējuši norādīto kompleksu, taču Bez Tabu minētos pārkāpumus māsiņas kabinetā nekonstatēja. Vēlāk gan, pārbaudot dokumentāciju, atklājušās nepilnības, kas uzņēmējam jānovērš.

"Pārbaudot dokumentāciju ārstes kabinetā, izrādījās, ka ārste, diemžēl, nepienācīgi aizpildīja medicīnisko dokumentāciju, tajā ir nopietni trūkumi, ieraksti ir, bet pamatojumi un indikācijas ir izteikti vāji.

Tāpēc bija izdarīti aizrādījumi, iestādei bija uzdots uzsākt pareizu medicīniskās dokumentācijas aizpildīšanu. Noteikt stingras indikācijas un pamatojumu baseina apmeklējumam," teica Veselības inspekcijas Ārstniecības iestāžu kontroles nodaļas vadītāja Viktorija Zefīrova-Tačinska.

Mēs saprotam, ka tās indikācijas var būt arī pārāk virspusējas, mēs noteikti vēlreiz pārbaudīsim. Kamēr nebūs uzdotais izdarīts, viņi šo pakalpojumu sniegt nevar. Ja viņi nomaina speciālistu, seko līdzi procedūrām, tad mēs neredzam iebildumus, kādēļ viņi nevarētu sniegt šo pakalpojumu," atklāja Zefīrova-Tačinska

Arī Valsts policija ir uzsākusi lietvedību un pārbaudīs notikušā apstākļus.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu