Latvijā publiskajās vietās varētu prasīt lietot augstāka standarta maskas (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sunfe/Shutterstock

Nav izslēgts, ka Latvijai kādā brīdī būs jāseko citu valstu piemēram, aicinot publiskajās vietās nēsāt augstāka aizsardzības līmeņa - FFP2 standarta - sejas maskas, šodien pēc tikšanās ar valdību veidojošajām partijām atzina veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, piemēram, Vācijas kanclere Angela Merkele un federālo zemju premjeri vienojās par obligātu prasību valkāt FFP2 maskas veikalos un sabiedriskajā transportā.

Pavļuts uzsvēra, ka šādas maskas ir efektīvākas par auduma vai sejas maskām, taču šādu masku iegāde ir saistīta ar ievērojamām izmaksām, tāpēc pagaidām par nepieciešamību lietot šādas maskas Latvijā nav lemts.

"Mūsu speciālisti seko līdzi visiem būtiskajiem notikumiem, kas pasaulē saistīti ar Covid-19. Domāju, ja mediji viesotos slimnīcā, viņi pārliecinātos, ka medicīnas personāls, kas saskaras ar Covid-19 pacientiem, valkā respiratorus. Tie ne vienmēr ir atbilstīgi FFP2 standartam, bet tie ir respiratori, kas valkātājus aizsargā labāk no vīrusa nekā to izdara auduma vai medicīniskās maskas," skaidroja politiķis.

Viņš stāstīja, ka tiek vērtēta situācija un prasības, kas būtu izvirzāmas aizsarglīdzekļu lietošanai publiskajā telpā, tostarp, piemēram, sabiedriskajā transportā.

"Saprotot, ka respiratoru sagāde saistīta ar ievērojamām izmaksām, līdz šim brīdim šāda rekomendācija nav tikusi sniegta. Bet, attīstoties situācijai, nevaram izslēgt, ka Latvijai kādā brīdī būtu jāseko citu valstu piemēram. Par to lemsim, kad situācija to prasīs," izteicās ministrs.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu