Tirgotāju asociācija aicina atcelt preču tirdzniecības ierobežojumus darba dienās (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Tirgotāju asociācija atkārtoti aicina valdību atcelt preču tirdzniecības ierobežojumus darba dienās, kā arī sākt atklātu diskusiju par ierobežojumiem, aģentūrai LETA pauda asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

"Valdības un Krīzes vadības padomi atkārtoti aicinām atcelt preču sortimenta ierobežojumus darba dienās un sākt solīto atklāto diskusiju par ierobežojumiem ekspertu lokā. Tirdzniecība ir droša vieta," pauda asociācijas prezidents.

Viņš skaidroja, ka ierobežojumi turpina graut Latvijas mazos un vidējos uzņēmējus, liekot slēgt tirdzniecības vietas un ražotnes.

Tāpat Danusēvičs pauda, ka valsts paredzētais atbalsts nesasniedz krīzē cietušos, jo no gandrīz 75 000 nozares uzņēmumu atbalstam kvalificējas 5%.

Danusēvičš piebilda, ka asociācija ir sākusi tirgotāju aptauju, lai noskaidrotu iemeslus, kāpēc uzņēmumi nevar saņemt valsts atbalstu. "Jau ilgāku laiku esam iezīmējuši divus faktorus - aplamo uzskatu, ka decembris tirdzniecībā nav parasts mēnesis krituma bāzes aprēķinam, un, ka ir jāsniedz atbalsts arī tiem tirgotājiem, kas attīstījušies līdz krīzei, bet kuriem nav salīdzinošas iepriekšējā gada vēstures," viņš minēja.

Asociācijas prezidents arī informēja, ka par noteiktajiem ierobežojumiem plānots vērsties Satversmes tiesā.

Jau vēstīts, ka otrdien notiks valdības un Krīzes vadības padomes kopsēde, kurā plānots skatīt Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Latvijas Pašvaldību savienības izstrādāto rīcības plānu Covid-19 izplatības ierobežošanai ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās.

Latvijas Tirgotāju asociācija dibināta 1912.gadā, bet tās darbība atjaunota 1994.gadā. Pašlaik tajā brīvprātīgi apvienojušies vairāk nekā 600 uzņēmēju, kuri nodarbojas ar tirdzniecību, ēdināšanu un pakalpojumu sniegšanu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu