"KPV LV" valde sola nodot KNAB audioierakstu par iespējamu partijas deputātu balsu pirkšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sieviete met urnā balsošanas zīmi. Ilustratīvs attēls.
Sieviete met urnā balsošanas zīmi. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

"KPV LV" valde šonedēļ plāno Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam nodot audioierakstu no kādas saziņas aplikācijas, kurā kāds partijas Saeimas deputāts runājot par, visticamāk, "KPV LV" deputātu balsu iespējamu pirkšanu, aģentūrai LETA pastāstīja partijas valdes loceklis Toms Andersons.

Vaicāts sīkāk, vai tas saistīts ar naudu un kurš kuru deputātu balsis varētu būt pircis, Andersons skaidroja, ka uz to nevar atbildēt, bet sīkāk to varētu noskaidrot, ja notiks izmeklēšana.

Politiķis norādīja, ka attiecīgajā audioierakstā tiekot "skaidri gaiši" pateikts, ka tiekot pirktas deputātu balsis.

Kā ziņots, pēdējā laikā iezīmējušās domstarpības starp "KPV LV" valdi no vienas puses un vismaz daļu valstī pie varas esošajiem "KPV LV" politiķiem. "KPV LV" valde arī atsaukusi parakstu no koalīcijas līguma, taču "KPV LV" Saeimas frakcijas vadība šo paziņojumu neatbalsta, norādot, ka tāda lēmuma pieņemšana nav valdes kompetencē.

Tāpat "KPV LV" valde norādījusi, ka aicina labklājības ministri, Saeimas deputāti Ramonu Petraviču izvērtēt iespēju atstāt deputātes amatu, lai krīzes laikā pilnvērtīgāk pievērstos Labklājības ministrijas (LM) vadīšanai. "KPV LV" valdes loceklis Artūrs Vējš aģentūrai LETA pastāstīja, ka valde uzklausījusi ministri par Covid-19 izplatības mazināšanu sociālās aprūpes iestādēs.

Ņemot vērā, ka Petraviča ieņem deputātes amatu, valdes locekļi aicinājuši ministri izdarīt izvēli un koncentrēties uz darbu ministrijā.

Savukārt Petraviča pavēstījusi, ka Saeimas frakcija neatzīst "KPV LV" valdi un uzskata to par neleģitīmu. Politiķe norādīja, ka ir savākti ap 100 biedru paraksti, lai sasauktu jaunu partijas biedru sapulci. Biedru parakstu skaits jaunas sapulces organizēšanai esot lielāks, nekā biedru skaits, kuri ir ievēlējuši "KPV LV" valdi, kuru frakcija neatzīst, uzsvēra politiķe.

Atbildot uz jautājumu, vai uz ministres amata laiku noliks Saeimas deputātes mandātu, Petraviča 25.janvārī norādīja, ka "šis ir tiešām ļoti sarežģīts laiks," un atzina, ka "nav viegli apvienot darbu". Politiķe skaidroja, ka jautājums par iespēju nolikt parlamentārietes mandātu uz laiku, kamēr ir labklājības ministre, tiks pārrunāts un par to tiks lemts "KPV LV" Saeimas frakcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu