Vācijas dopinga ārsts pārsūdz spriedumu par milzu naudas sodu un piespriesto laiku aiz restēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Sebastian Duda/Shutterstock.com

Vācijas sporta ārsts Marks Šmidts, kurš bija starptautiskā asins dopinga procesa "Aderlass" centrā, ir pārsūdzējis spriedumu, otrdien apstiprināja Minhenes tiesa.

Jau ziņots, ka 42 gadus vecais ārsts pēc starptautiskas asins dopinga sistēmas izveidošanas laika posmā no 2012. līdz 2019.gadam ir notiesāts uz četriem gadiem un desmit mēnešiem cietumā, kā arī saņēmis papildu aizliegumu - nodarboties ar medicīnu vēl trīs gadus pēc cietumsoda izciešanas.

Viņam tika piespriests arī naudas sods 158 000 eiro apmērā.

Apelāciju izskatīs Federālā tiesa (BGH) Karlsrūē.

Šmidts tika ieslodzīts 15.janvārī.

Prokurori vēlējās stingrāku sodu, taču nolēma nepārsūdzēt spriedumu. Prokurors Kai Grēbers pavēstīja laikrakstam "Frankfurter Allgemeinen Zeitung", ka lēmums nebija "nesamērīgs".

Apsūdzētā advokāts Jurijs Goldšteins iepriekš ziņu aģentūrai bija teicis, ka viņa klients nav ticis tiesāts taisnīgi, un tiesa ir palaidusi garām iespēju ieskatieties slēptajā sporta pasaulē, izmantojot tās zināšanas, ko sniedz atrašanās šajā pasaulē. Tiesa drīzāk sekojusi sabiedrības un prokuratūras vēlmei sodīt.

Erfurtē dzīvojošais sporta ārsts ir atzīts par vainīgu 24 epizodēs ar dopinga metožu lietošanu un divos gadījumos - ar aizliegtu zāļu lietošanu.

Asins dopinga mērķis ir palielināt sarkano asins ķermenīšu daudzumu, kas ķermenim ļauj transportēt vairāk skābekļa uz muskuļiem, tā palielinot izturību un jaudu.

Diviem no četriem Šmita līdzapsūdzētajiem tika piespriests nosacīts attiecīgi divu gadu un četru mēnešu un viena gada un četru mēnešu sods.

Abiem pārējiem apsūdzētajiem, no kuriem viens ir Šmidta tēvs, tika piespriests naudas sods attiecīgi 6 560 eiro un 9 900 eiro apmērā.

Šmidts ir bijis apcietinājumā kopš Austrijas un Vācijas policijas koordinēto reidu laika 2019.gada februārī, izbeidzot asiņaino dopinga pasākumu ar nosaukumu "Aderlass", kas vācu valodā nozīmē asins nolaišanu.

Šmidts tika arestēts Vācijas policijas reida laikā Vācijas centrālās daļas pilsētā Erfurtē.

Reidi ietvēra arī 2019.gada Pasaules čempionātu slēpošanā Tiroles ciematā Zēfeldē.

P

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu