Valdība pagaidām neplāno pēc 7. februāra atvieglot Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki ar sejas maskām sabiedriskajā transportā.
Cilvēki ar sejas maskām sabiedriskajā transportā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Patlaban nevar runāt par būtiskiem Covid-19 izplatības dēļ noteikto ierobežojumu atvieglojumiem pēc 7.februāra, otrdien pēc valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdes žurnālistiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu valstī līdz 7.februārim ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu. 

Kariņš atzina, ka vēl tiks diskutēts par situāciju pēc 7.februāra, tomēr patlaban runāt par ierobežojumu mīkstināšanu esot pāragri.

"Ja kopīgi varam noturēties, ļaujot samazināties saslimstības skaitļiem, tad projekcijas rāda, ka februāra beigās vai marta sākumā varētu nonākt līdz skaitlim, kad varētu izsvērt kaut ko mainīt atvieglojumu ziņā," skaidroja Kariņš, piebilstot, ka patlaban epidemiloģiskā situācija neļauj domāt par atvieglojumiem pēc 7.februāra.

Premjera vērtējumā, Covid-19 apkarošanā Latvija ir uz pareizā ceļa, tomēr tas vēl ir jānoiet. "Tas, ko tagad darām, ir pareizais virziens, jo saslimstības skaitļi samazinās, nevis palielinās," uzsvēra Kariņš.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu