"Chelsea" galvenā trenera amatā apstiprina Tuhelu

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tomass Tuhels
Tomass Tuhels Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas premjerlīgas vienība Londonas "Chelsea" galvenā trenera amatā otrdien nolīgusi Tomasu Tuhelu.

Pirmdien "Chelsea" no galvenā trenera amata atbrīvoja Frenku Lempardu.

Par Tuhela pievienošanos "Chelsea" baumoja jau iepriekš, bet otrdien kļuvis zināms, ka ar speciālistu noslēgts 18 mēnešu ilgs līgums.

Aptuveni pirms mēneša Tuhels atstāja Parīzes "Saint-Germain" (PSG) komandu, kurai pievienojās pirms diviem ar pusi gadiem. Viņš ar PSG divas reizes pēc kārtas izcīnīja uzvaru Francijas čempionātā, bet pagājušajā sezonā sasniedza UEFA Čempionu līgas finālu.

Iepriekš Tuhels vadījis arī "Mainz 05" un Dortmundes "Borussia" komandas.

42 gadus vecais Lempards "Chelsea" stūri pārņēma 2019.gada vasarā, nomainot amatā Mauricio Sarri. Savā pirmajā sezonā viņš aizveda londoniešus līdz ceturtajai vietai premjerlīgā un Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa finālam.

Arī šo sezonu "Chelsea" iesāka sekmīgi un pēc 11 kārtām bija trešajā vietā, kā arī iekļuva UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā. Pēdējais pusotrs mēnesis gan nav bijis īpaši spožs, jo astoņās premjerlīgas spēlēs izcīnītas tikai divas uzvaras, kas licis atkāpties uz devīto vietu.

Nākamo spēli "Chelsea" aizvadīs trešdien, kad tiksies ar Vulverhemptonas "Wanderers". Paredzams, ka Tuhels komandu varēs vadīt jau šajā duelī, jo viņam piešķirta speciāla atļauja, ko Lielbritānijā var saņemt ar profesionālo sportu saistītās personas.

"Chelsea" šosezon 19 spēlēs iekrājusi 29 punktus un turnīra tabulā ieņem devīto vietu. Līdere ar 40 punktiem ir Mančestras "United".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu