Trešdien Latvijā snigs un nedaudz līs. Laika prognoze trešdienai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Oskars Lūsis/TVNET

Trešdien Latvijas lielākajā daļā gaidāms apmācies laiks un nokrišņi - sniegs un neliels lietus, prognozē sinoptiķi.

Vietām Vidzemē un Latgalē saglabāsies migla. Valsts ziemeļaustrumu daļā būs lēns vējš un bezvējš, citviet pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs 0..+3 grādi. Kūstot sniegam un apledojumam, braukšanas apstākļi uzlabosies, bet pievakarē atsāksies apledojuma veidošanās.

Rīgā gaidāmi ilgstoši nokrišņi - slapjš sniegs un lietus. Vējš mēreni pūtīs no ziemeļrietumiem un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +2 grādiem.

Laikapstākļus nosaka izzūdošs ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī Latvijā no 994 hektopaskāliem austrumu novados līdz 1001 hektopaskālam Dienvidkurzemes piekrastē.

Šorīt visos Latvijas reģionos sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 230 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Ainažu šosejas visa maršruta garumā, uz Vidzemes šosejas no Rīgas līdz Virešiem, visa maršruta garumā uz Valmieras šosejas, Rīgas apvedceļa (A4) un (A5), Daugavpils šosejas, Bauskas šosejas, Jelgavas šosejas, Liepājas šosejas, Ventspils šosejas, Rēzeknes šosejas, Grebņeva - Medumi šosejas, Daugavpils apvedceļa, Rēzeknes apvedceļa, kā arī uz Tīnūži - Koknese šosejas visa maršruta garumā.

Apgrūtināta braukšana ir arī uz reģionālajiem un vietējiem autoceļiem visā Latvijā. Turpinoties atkusnim, īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi visā valsts teritorijā patlaban ir uz vietējiem autoceļiem ar grants segumu, kā arī citiem ceļiem, kuriem ir C un D uzturēšanas klases.

Šādos laika apstākļos autobraucējus aicina būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem var informēt, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu