"Mums vajag izvērtēt visus variantus." Zināms, kad tiks pieņemts lēmums par hokeja PČ rīkotājiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlase
Latvijas hokeja izlase Foto: Sintija Zandersone/LETA

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) lēmumu par 2021.gada pasaules čempionāta rīkotājiem grasās pieņemt nākamajā nedēļā, Krievijas ziņu aģentūrai TASS atklāja organizācijas prezidents Renē Fāzels.

Patlaban joprojām nav zināms, kurai valstij tiks uzticētas iepriekš Minskā paredzētās spēles, bet kā viens no variantiem tiek izskatīta visa čempionāta uzticēšana Latvijai. Tāpat daļu no čempionāta varētu pārņemt Slovākijas galvaspilsēta Bratislava vai Dānijas pilsēta Herninga.

Sākotnēji bija plānots, ka IIHF lēmumu par čempionāta rīkotājiem pieņems šīs nedēļas sākumā, tomēr organizācijai nepieciešams vairāk laika, lai saprastu visas nianses un tehniskos jautājums.

"Ņemot vērā Covid-19 situāciju, iespējams, labākais risinājums ir čempionātu rīkot vienā valstī, nevis divās. Mēs pieņemsim lēmumu nākamajā nedēļā. Varbūt otrdien vai trešdien," TASS citē Fāzela teikto.

Fāzels saka, ka šobrīd noris pārrunas ar Bratislavu un Herningu, vai tās var uzņemt 16 komandu turnīru, savukārt Latvijā visa čempionāta rīkošanai nepieciešams ierīkot papildu laukumu.

"Pagaidām mums ir sarunas ar visām trim pusēm, taču neizslēdzam, ka čempionāts notiks divās valstīs. Koronavīrusa pandēmijas laikā nav tik vienkārši pārvietoties starp divām valstīm - tas ir vēl viens svarīgs jautājums. Mums vajag izvērtēt visas nianses, izanalizēt variantus un pieņemt lēmumu, kas būs vislabākais hokejam," stāsta IIHF prezidents.

Pašreiz Latvijā tikai "Arēna Rīga" atbilst pasaules čempionāta spēļu aizvadīšanai, taču iepriekš jau tika ziņots, ka vēl vienu ledus laukumu varētu ierīkot blakus esošajā Olimpiskajā sporta centrā. 2006.gadā, kad Rīga pirmo reizi uzņēma pasaules čempionātu, spēles notika "Arēnā Rīga" un uz ledus laukuma, kas tika ierīkots "Skonto" hallē.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Līdz 18.janvārim bija paredzēts, ka Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Kā vēstīts, 2021.gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai. 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības.

Arī Latvijas valdība nevēlējās rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju, jo tās pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms pielieto represijas pret mierīgajiem protestētājiem.

Maijā IIHF lēma, ka Rīgā B grupā spēlēs Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, bet otrā čempionāta norises vietā A grupā cīnīsies Baltkrievija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija un Lielbritānija.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu