"Es gribēju tikai aprunāties." Krievu slēpotājs izteicies par rupjo rīcību PK posma finišā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Boļšunovs
Aleksandrs Boļšunovs Foto: EPA/Scanpix

Savu versiju par incidentu slēpošanas Pasaules kausa posma stafetes finišā ir atklājis krievu slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs.

24 gadus vecais Boļšunovs stafetes pēdējos metros sacentās ar somu Joni Maki, kurš finiša taisnē bija ieņēmis labāku pozīciju un nelaida garām Boļšunovu, kurš aptuveni 20-30 metrus pirms finiša pēc sadursmes ar MAki pretiniekam veltīja divus sitienus ar slēpošanas nūju, kā arī pēc finiša nebremzējot uztriecās virsū somam.

Tiek ziņots, ka par šo incidentu krievu slēpotājam draud līdz pat divus gadus ilgs cietumsods.

Savu versiju par notikušo sarunā ar Norvēģijas raidorganizāciju NRK ieskicēja pats Boļšunovs.

"Vai es nožēloju? Protams. Es saprotu, ka rīkojos nepareizi. Nožēloju šo rīcību un nākotnē vairs tā nerīkošos. Kad šķērsoju finiša līniju, es gribēju parunāt ar Maki par notikušo un uzzināt, kāpēc viņš darīja to, ko darīja. Slēpes slīdēja pārāk ātri, un, kad es centos apstāties, salūza slēpju stiprinājums. Netaisījos viņam uzskriet virsū, gribēju tikai parunāties," sacīja Boļšunovs.

Krievijas slēpotājs neslēpa, ka piekrīt tiesnešu lēmumam anulēt Krievijas komandas finišu trešajā pozīcijā, tomēr viņš uzskata, ka sodu bija pelnījis arī Maki.

"Es redzēju, kas notika pirms paša finiša. Nedomāju, ka Maki rīkojās pareizi. Viņš mani apzināti bloķēja, tas nav godīgi. Es joprojām tā domāju. Pilnībā piekrītu tiesnešu lēmumam diskvalificēt Krievijas komandu. Pēc finiša rīkojos nepareizi, bet, no otras puses, nesaprotu, kāpēc Maki netika diskvalificēts," savas domas pauda krievu slēpotājs.

Maki sadursmē guvis rokas savainojumu, bet tas viņam netraucēs piedalīties nākamajās Pasaules kausa izcīņas sacensībās. 

Video: Maki un Boļšunova incidents

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu