10 gadi, kopš mūžībā devies Mārtiņš Freimanis. Grupa "Tumsa" velta mūziķim siltus vārdus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lita Krone/LETA

2011. gada 27. janvārī Latvijas Infektoloģijas centrā aprāvās 33 gadus vecā latviešu vokālista, komponista, aktiera un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa dzīve. Ārstniecības iestādē viņš tika ievietots 18. janvārī pēc smagas elpceļu saslimšanas. Šodien aprit 10 gadi, kopš tautā iemīļotais mūziķis ir devies mūžībā.

Par godu zīmīgajam datumam grupa "Tumsa" sociālajos tīklos mūziķim publiskoja sirsnīgu veltījumu un dalījās ar 2008. gada 18. martā Liepājā notikušo Freimaņa autokoncertu.

"10 gadi kopš brīža, kad Tu, Freimi, pārcēlies uz citu dimensiju. It kā tik daudz un tai pašā laikā šķiet, ka tie ir tikai pieci mirkļi.

Saka, ka laiks dziedē visu, bet šis laikam nebūs tas gadījums. Lai vai kā, daļa Tevis vienmēr būs šeit ar mums," 

teikts grupas ierakstā.

Mārtiņš Freimanis dzimis 1977. gada 7. februārī Liepājā. Bērnību pavadīja Aizputē, kur pabeidza vidusskolu. Vēlāk strādāja par angļu valodas pasniedzēju Liepājas 1. vidusskolā.

Kopš 1996. gada Mārtiņš bija grupas "Tumsa" solists, līderis un galvenais dziesmu autors. Kopā ar grupu tika izdoti seši albumi. Kad "Tumsa" Latvijas mūzikas vidē jau bija nostabilizējusies, Freimanis sāka komponēt dziesmas un rakstīt tekstus arī citiem izpildītājiem.

Foto: Koncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" Ķīpsalā

Foto: Grāmatas "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" atvēršanas svētki 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu