IIHF delegācija ceturtdien ieradīsies Latvijā, lai apspriestu pasaules čempionāta hokejā likteni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aigars Kalvītis
Aigars Kalvītis Foto: Zane Bitere/LETA

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) delegācija Rīgā ieradīsies ceturtdien, 28.janvārī, lai ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadību apspriestu 2021.gada pasaules čempionāta norisi, sarunā ar TVNET paziņoja LHF prezidents Aigars Kalvītis.

Joprojām nav zināms, kurai valstij tiks uzticētas iepriekš Minskā paredzētās spēles, bet kā viens no variantiem tiek izskatīta visa čempionāta uzticēšana Latvijai. Tāpat daļu no čempionāta varētu pārņemt Slovākijas galvaspilsēta Bratislava vai Dānijas pilsēta Herninga.

Tāpat izskanējušas arī IIHF vadības pārdomas, ka pašreizējā situācijā labāk būtu turnīru pavasarī aizvadīt vienā valstī. Latvijai tas nozīmētu vai nu visa čempionāta rīkošanu vai piekāpšanos kādam no konkurentiem.

Sākotnēji bija plānots, ka IIHF Padome lēmumu par čempionāta rīkotājiem pieņems otrdien, tomēr tagad lēmuma pieņemšana tiek solīta nākamās nedēļas otrdienā vai trešdienā.

"Padome vēl nepieņēma lēmumu, bet šodien ir noorganizētas visu 16 pasaules čempionāta dalībvalstu konsultācijas, lai šo lēmumu varētu pieņemt. Visas valstis, kuras piedalīsies čempionātā, apspriedīsies tiešsaistē. Ceturtdien vakarā Latvijā ieradīsies IIHF delegācija. Būs pārstāvētas visas ieinteresētas puses, lai notiktu sarunas par veiksmīga čempionāta norisi Rīgā," portālam TVNET sacīja Kalvītis.

Tiek ziņots, ka uz Rīgu nedosies IIHF prezidents Renē Fāzels, toties klāt būs IIHF ģenerālsekretārs Horsts Lihtners, biroja darbinieki, un pārstāvēts būs IIHF mārketinga partneris "Infront".

Latviju sarunās pārstāvēs Kalvītis, LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols un SIA "Hokeja akadēmija" vadītājs Edgars Buncis.

Buncis jau iepriekš sarunā ar ziņu aģentūru LETA bija teicis, ka šobrīd nozīmīgi ir pēc iespējas ātrāk uzzināt IIHF lēmumu par to, kur īsti notiks šā gada pasaules čempionāts. Latvijā nav divu čempionāta vajadzībām atbilstošu hokeja haļļu, un otrās ierīkošanai, piemēram, Rīgā, Olimpiskā sporta centra telpās vajadzīgs laiks.

Sarunā ar TVNET viņš piebilst, ka kavēšanās dēļ sacensību organizācijas komiteja Latvijā solītos finanšu līdzekļus nav zaudējusi, taču neskaidrība kavē jaunu atbalstītāju piesaisti.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas - Helsinkus un Tamperi. Līdz 18.janvārim bija paredzēts, ka Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Kā vēstīts, 2021.gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai. 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības.

Arī Latvijas valdība nevēlējās rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju, jo tās pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms pielieto represijas pret mierīgajiem protestētājiem.

Maijā IIHF lēma, ka Rīgā B grupā spēlēs Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, bet otrā čempionāta norises vietā A grupā cīnīsies Baltkrievija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija un Lielbritānija.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, spēles aizvadot "Arēnā Rīga" un "Skonto" hallē.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu