Iepazinās, izvaroja un lika lietot narkotikas. VP rosina apsūdzēt pedofilu, kurš seksuāli izmantoja divas 12 gadus vecas meitenes (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Valsts policija (VP) rosinājusi prokuratūrai apsūdzēt iepriekš sodītu pedofilu par divu meiteņu izvarošanu, piespiešanu lietot narkotikas un citiem noziegumiem, portālu "Apollo" informēja VP.

2020. gada vasarā VP likumsargi aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par seksuālu vardarbību pret divām 12 gadus vecām meitenēm.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka vīrietis ar šīm meitenēm iepazinies uz ielas, pēc tam aicinājis pie sevis mājās, izvarojis, piespiedis lietot narkotiskās vielas un vienai meitenei arī draudējis.

Pēc nepieciešamo pierādījumu iegūšanas un nostiprināšanas, kriminālprocess pagājušā gada decembrī tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Aizturētajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

2020. gada 24. jūlija pēcpusdienā VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 3.nodaļā vērsās sieviete, kas informēja, ka viņas mazgadīgā meita izstāstījusi, ka kāds vīrietis pret viņu veicis seksuālu vardarbību.

Tobrīd vīrieša personība nebija noskaidrota un meitenei bija zināms tikai viņa vārds un tas, ka viņš dzīvo kaut kur Rīgas centrā.

Nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess. Policija veica aktīvas izmeklēšanas un operatīvās darbības ar mērķi noskaidrot un aizturēt vainīgo personu. Tika noskaidrots, ka 2020. gada marta sākumā minētais vīrietis vērsa seksuālu vardarbību, proti, veicot dzimumaktus un aktus pretdabiskā veidā, pret minētās sievietes 12 gadīgo meitu un tās pašas noziedzīgās darbības izdarījis pret vēl vienu 12 gadīgu meiteni.

Mazgadīgas meitenes tika ieslēgtās dzīvoklī, viņām bija liegta iespēja aiziet, kā arī viņas piespieda lietot narkotiskās vielas. Vienai no meitenēm vīrietis izteica draudus nodarīt miesas bojājumus.

Savukārt otro meiteni vēl ilgi pēc notikušā, proti, no 2020. gada marta sākuma līdz 2020. gada 24. jūlijam viņš vajāja, tajā pašā laikā turpinot pret viņu veikt seksuālu vardarbību.

Veicot apjomīgu izmeklēšanas un operatīvo darbību kopumu, jau iesnieguma saņemšanas dienā Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 3.nodaļas darbinieki noskaidroja iespējamo vainīgo vīrieti un viņa atrašanas vietu.

Jāpiemin, ka aizdomās turētais 1959. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir sodīts par nepilngadīgas personas izvarošanu. Tās pašas dienas vēlā vakarā policisti viņu aizturēja un viņa dzīvesvietā veica kratīšanu, kuras laikā konstatēja un izņēma narkotiskās vielas - amfetamīnu. Aizdomās turētajai personai tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidroti notikuša apstākļi, iegūti un nostiprināti nepieciešamie pierādījumi un 2020. gada decembra beigās kriminālprocess tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 159.panta trešās daļas (par personas, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, izvarošanu), 160.panta sestās daļas (par seksuālo vardarbību pret personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu), 251.panta otrās daļas (par nepilngadīgas personas pamudināšanu lietot narkotiskās vielas), 253.panta pirmās daļas (par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu), 132.panta (par draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagus miesas bojājumus), 1321. panta (par vairākkārtēju un ilgstošu citas personas izsekošanu, novērošanu, draudu izteikšanu šai personai) un pēc 152.panta pirmās daļas (par nelikumīgu brīvības atņemšanu) noziedzīgu nodarījumu sastāva pazīmēm.

VP aicina bērnu vecākus pievērst uzmanību tam, kā bērni pavada brīvo laiku, tostarp - ar kādām personām komunicē interneta vidē un ar ko satiekas.

Svarīgi ar savām atvasēm nodibināt uz savstarpējo uzticību balstītas attiecības, lai bērns stāstītu vecākiem par notikumiem savā dzīvē un jautātu padomu, nebaidoties tikt nosodīts. Rodoties aizdomām par noziedzīgu nodarījumu, nekavējoties jāinformē Valsts policija, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai rakstot iesniegumu.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu