Bļugera pārstāvētā "Penguins" papildina sastāvu ar aizsargu Vēberu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Janiks Vēbers (pa kreisi)
Janiks Vēbers (pa kreisi) Foto: AFP / Scanpix

Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" parakstījusi divvirziena līgumu ar aizsargu Janiku Vēberu, ziņo vienība.

Zināms, ka līgums ar aizsargu parakstīts līdz šīs sezonas beigām par kopējo summu 700 000 ASV dolāru (aptuveni 578 000 eiro). Šādu summu aizsargs saņems gadījumā, ja spēlēs NHL, nevis Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Vēbers, kuram jau apritējuši 32 gadi, pagājušās četras sezonas pavadīja Nešvilas "Predators" komandā, bet iepriekš viņš spēlējis arī Monreālas "Canadiens" un Vankūveras "Canucks".

Pagājušajā sezonā Vēbers 41 spēlē "Predators" sastāvā izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Karjeras laikā viņš NHL aizvadījis 497 spēles, tajās iekrājot 28 vārtus un 66 piespēles. Vēbers 12 no visiem saviem gūtajiem vārtiem iemetis vairākumā, bet "goli" bijuši uzvaru nesošie. Izslēgšanas spēlēs Vēbers piedalījies 42 reizes un atzīmējies ar četriem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

AHL čempionātā Vēbers kopumā aizvadījis 155 spēles, kurās gūti 33 vārti un iekrātas 62 piespēles.

2007.gada draftā ar kopējo 73.numuru Vēberu izraudzījās "Canadiens" vienība.

Vēbers arī vairākkārt palīdzējis Šveices izlasei. Olimpiskajās spēlēs aizsargs piedalījās 2010. un 2014.gadā, bet pasaules čempionātos viņš spēlējis 2009., 2014., 2016. un 2019.gadā.

Jau ziņots, ka personisku iemeslu dēļ trešdien no NHL vienības Pitsburgas "Penguins" ģenerālmenedžera amata atkāpies Džims Raterfords.

Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā komanda norādīja, ka Raterforda vietu pagaidām ieņem viņa līdzšinējais asistents Patriks Elvins, bet tuvākajās dienās komanda lūkos atrast jaunu ģenerālmenedžeri.

Raterfords "pingvīniem" pievienojās 2014./15.gada sezonā un nākamajās divās sezonās palīdzēja Pitsburgas klubam izcīnīt Stenlija kausu.

"Penguins" šosezon Austrumu divīzijā septiņās spēlēs izcīnījusi deviņus punktus un ierindojas ceturtajā vietā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu