"Ierobežojumu atvieglošana šobrīd būtu pāragra." PVO mudina Eiropu neatslābt cīņā ar Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs attēls.
Covid-19. Ilustratīvs attēls. Foto: Alonafoto/shutterstock.com

Eiropā uzsāktā vakcinācijas kampaņa pret Covid-19 vairo cerības cīņā ar pandēmiju, tomēr līdz ar koronavīrusa jaunajiem paveidiem radusies arī "lielāka neskaidrība un risks", ceturtdien brīdinājis Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas biroja vadītājs Hanss Klūge.

33 Eiropas reģiona valstīs apstiprināti sākotnēji Lielbritānijā konstatētā koronavīrusa paveida gadījumi, bet 16 valstīs - sākotnēji Dienvidāfrikā konstatētā paveida gadījumi, liecina ceturtdien apkopotie dati.

"Stingro karantīnas režīmu rezultātā, kas ieviesti centienos ierobežot vīrusa izplatību, sevišķi tā lipīgāko paveidu izplatību, jauno gadījumu skaits visā reģionā samazinājies," sacīja Kopenhāgenā bāzētās aģentūras vadītājs.

"Tomēr transmisijas līmenis Eiropā joprojām ir ļoti augsts, ietekmējot veselības aprūpes sistēmas, noslogojot dienestus, līdz ar to pasākumu atvieglošana šobrīd būtu pāragra," viņš brīdināja.

Kaut arī reģionā tikai nedaudz vairāk par 3% iedzīvotāju apstiprināta inficēšanās ar Covid-19 vīrusu, "rajoniem, kas reiz jau smagi cietuši, var nākties to pieredzēt vēlreiz", brīdināja Klūge.

"Ņemot vērā vīrusa jaunos, lipīgākos paveidus, mums piesardzība jāsaglabā," rosināja PVO amatpersona.

Viņš mudināja uz "pacietību un izturētspēju", lai īstenotu nepieciešamos pasākumus, kas aizsargā mūsu veselības sistēmas no sabrukuma lipīgākā vīrusa viļņos".

No kopējā pasaulē apstiprināto Covid-19 gadījumu skaita trešā daļa reģistrēta Eiropā.

Atbilstoši vairākām aplēsēm globālo gadījumu skaits šonedēļ pārsniedzis 100 miljonus.

Eiropas reģionā vakcinācija sākta 35 valstīs, un tur līdz šim injicēti 25 miljoni devu.

PVO Eiropas reģionā ir 53 valstis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu