Aptuveni 60 gadus vecais pedofils 12 gadus vecās meitenes Rīgā izvarojis, būdams probācijas uzraudzībā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Photographee.eu/Shutterstock

Valsts policija (VP) rosinājusi prokuratūrai apsūdzēt iepriekš sodītu pedofilu par divu meiteņu izvarošanu, piespiešanu lietot narkotikas un citiem noziegumiem. Aptuveni 60 gadus vecais varmāka jau iepriekš bijis sodīts par nepilngadīgas personas izvarošanu un nozieguma brīdī bija probācijas uzraudzībā, izdevās noskaidrot LTV raidījumam "Panorāma".

Pagājušā gada marta sākumā divas divpadsmitgadīgas pusaudzes pastaigājās pa Rīgas centru, līdz pie sevis viņas uzaicinājis kāds vīrietis. Solījis siltumu un labi pavadīt laiku. Dzīvoklī vīrietis meitenes ieslēdzis, licis lietot narkotikas un izvarojis.

"Viņš bija pielicis nazi viņai pie kakla un draudēja tādā veidā, pēc kā viņu izvaroja. Otru meiteni viņš izvaroja jau bez šīm darbībām, bet pēc tam viņš vēl ilgstoši viņu vajāja un turpināja veikt seksuālu vardarbību," raidījumam pastāstīja Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 3. nodaļas priekšnieks Oļegs Lavčinovskis.

Vardarbība turpinājusies aptuveni četrarpus mēnešus. Vīrietis regulāri licis satikties, turpinājis meiteni vest uz savu dzīvokli un seksuāli izmantot, līdz meitene 24. jūlijā par to pastāstījusi mātei.

"Tā vajāšana un pastāvīga seksuālā vardarbība jau tik spēcīgi ietekmēja meiteni, ka viņa uzdrošinājās, izstāstīja mātei. Un tad māte nekavējoties vērsās policijā," "Panorāmai" pastāstīja policists.

Vīrieti tajā pašā dienā izdevās atrast un aizturēt. Policija atklāj, ka vīrietis ir dzimis 1959. gadā, tātad viņam ir 61 vai 62 gadi. Turklāt viņš jau iepriekš ticis sodīts par nepilngadīgas personas izvarošanu. Policija norāda, ka varmāka 2019. gadā iznācis no cietuma pēc sešiem ieslodzījumā pavadītiem gadiem.

Noziegumu pastrādāšanas brīdī viņam turpinājās probācijas uzraudzība. Valsts probācijas dienests norādīja, ka izvarotājam nav bijusi elektroniskā uzraudzība, jo to piemēro tikai pirmstermiņa atbrīvotajiem. Probācijas dienesta vadītājs Mihails Papsujevičs informēja, ka uzsākta pārbaude, lai noskaidrotu, vai dienests rīkojies atbilstoši.

Papsujevičs gan uzsvēra, ka ir cilvēki, kuru noziegumus novērst dienests nespēj:

"Tā ir traģēdija, un arī dienestam tā ir traģēdija, jo mēs gribam, lai šāda lietas nekad neatkārtojas ar tiem klientiem, kas pie mums nonāk.

Tāpēc tas, ko mēs darām šajā gadījumā, mēs pētām, vai no to darbu viedokļa, kuri ir noteikti šajā konkrētajā gadījumā, viss ir bijis izdarīts tā, kā mēs to esam noteikuši."

Policija piebilda – tas, ka pedofils vairākus mēnešus turpinājis meiteni izvarot, parāda, cik svarīgas ir uzticības pilnas attiecības ģimenē, lai bērni par saviem pāridarītājiem nebaidītos stāstīt.

"Viņa pārdzīvoja tādu noziegumu, un viņa neaizgāja uzreiz izstāstīt vecākiem. Un ar to viņš viņu šantažēja, ka varbūt citi uzzinās un būs vēl sliktāk. Tajā brīdī laikam viņai nebija tāda drošības sajūta, ka viņa varētu aiziet un kādam izstāstīt. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai ģimenē būtu tiešām uzticības pilnas attiecības," uzsvēra Lavčinovskis.

Tagad pedofils ir apcietināts un gaida tiesu. Par nepilngadīgas personas izvarošanu draud mūža ieslodzījums. Policija prasa celt apsūdzības arī par nelikumīgu brīvības atņemšanu, draudiem izdarīt slepkavību, ilgstošu izsekošanu, kā arī mudināšanu lietot narkotikas un narkotiku glabāšanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu