Gandrīz puse ASV vecāku izmanto "Google" pakalpojumus, lai palīdzētu bērnam ar mājasdarbiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evgeny Atamanenko/Shutterstock.com

Saskaņā ar jauniem pētījumiem vairāk nekā puse amerikāņu vecāku jūtas bezpalīdzīgi, mēģinot palīdzēt savam bērnam mājasdarbu izpildē, vēsta portāls "People".

Divas trešdaļas vecāku atzinuši, ka pat vērsīsies pēc palīdzības vietnē "Google", lai saprastu, kā palīdzēt savam bērnam skolas darbos. Aptaujā, kurā piedalījās 2000 amerikāņu vecāku ar skolas vecuma bērniem, tika jautāts, cik spēcīgas ir viņu matemātikas prasmes un kā viņi tās izmanto, lai palīdzētu savam bērnam.

Rezultāti atklāja, ka, lai arī 79 procenti aptaujāto vecāku var atcerēties skolas apgūtās lietas, gandrīz tikpat daudzi (70 procenti) vecāku sacīja, ka viņiem tagad ir grūtāk atrisināt sava bērna matemātikas mājasdarbu.

Pārbaudot šīs prasmes, vidēji respondenti aptaujas laikā varēja pareizi atrisināt vienādojumus - un gandrīz puse (51 procents) vecāku atcerējās pareizo darbību kārtību.

Trīs ceturtdaļas amerikāņu vecāku teica, ka viņi var veikt rēķināt savā galvā, un vidēji viņi šāda veida matemātiku izmanto piecas reizes dienā. Tomēr tikpat daudzi (75 procenti) joprojām izmanto kalkulatoru, lai vēlreiz pārbaudītu.

Vidēji bērni piecas reizes nedēļā lūdz vecākiem palīdzību mājas darbos. Kad tas notiek, vairāk nekā seši no desmit (63 procentiem) vecāku pāru sarunā, kurš palīdzēs savam bērnam veikt mājasdarbus.

85 procentiem no viņiem sarunas ir izraisījušas pat pamatīgus strīdus. 54 procenti vecāku mēģinās atrast veidu, kā izkļūt no palīdzēšanas mājasdarbu izpildē. Vecāki ir apgalvojuši, ka ir pārāk noguruši, aizņemti, strādā, un vienā gadījumā pat apgalvojuši, ka steidzami jāaizskrien uz veikalu. 

Rezultāti arī atklāja, ka 65 procenti aptaujāto vecāku teica, ka viņi neatceras, ka matemātika skolā bijusi tik grūta.

Uz jautājumu, kas vislabāk raksturo to, kāpēc matemātika šķiet grūtāka, 56 procenti atbildēja, ka viņu bērns matemātiku mācās savādāk nekā viņi. 41 procentam vecāku matemātika šķiet grūtāka, jo viņi atceras tikai matemātiku, ko lieto ikdienā - tikmēr 39 procenti nemaz ikdienā matemātikas prasmes neizmanto.

Divas trešdaļas vecāku teica, ka stundas un priekšmeti, ar kuriem viņi cīnījās skolā, viņiem rada stresu un spriedzi arī tagad, kad viņi palīdz savam bērnam mājasdarbu izpildē.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu