Lietuvā veikalos strauji izpērk sniega lāpstas, sāli, sveces un auto ledus skrāpjus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniega lāpsta.
Sniega lāpsta. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lietuvā pēc šonedēļ pieredzētās spēcīgās snigšanas krasi pieaudzis pieprasījums pēc sniega lāpstām, sāls, automašīnu ledus skrāpjiem un sniega birstēm, no veikalu plauktiem strauji pazūd arī sveces, jo slapjā sniega izraisīto elektrolīniju bojājumu dēļ tūkstošiem mājsaimniecību bija pārtrūkusi elektroapgāde.

Kā atzinuši tirgotāji, sniega tīrīšanas rīku trūkums jūtams visā tirgū, tie vēl atrodami tikai dažos atsevišķos veikalos un ar piegādātājiem tiek risinātas sarunas par krājumu atjaunošanu.

Veikalu tīkla "Iki" sabiedrisko attiecību vadītāja Vaida Budriene ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi, ka atšķirībā no iepriekšējām ziemām sniegs šogad sagādājis darbu ne tikai sētniekiem un ceļu uzturētājiem vien, un pēdējo nedēļu laikā audzis pieprasījums pēc vairākām preču grupām, kuras vieno kopīga iezīme - tās palīdz tikt galā ar ziemas rūpēm.

Pēdējās dienās, kad zem sniega svara lūstošie koki daudzviet radījuši problēmas elektroenerģijas padevē, cilvēki lielos daudzumos izpērk arī sveces - no pirmdienas līdz ceturtdienai to pārdošanas apjoms pieaudzis par 35%.

Janvārī "Iki" veikalos pārdots par 47% vairāk ziemai paredzētā automobiļu logu tīrīšanas šķidruma, par 22% vairāk sāls un septiņas reizes vairāk ledus skrāpju nekā šai laikā pirms gada.

Tirdzniecības tīkla "Rimi" pārstāve Renāta Keršiene norādījusi, ka ledus skrāpju un sniega birstu pārdošanas apjoms šonedēļ salīdzinājumā ar attiecīgo laikposmu pirms gada palielinājies pieckārt un salīdzinājumā ar šā gada sākumu - vairāk nekā divkārt, bet attiecīgie stiklu tīrīšanas šķidruma pārdošanas rādītāji auguši par 70 un 80%. Sniega lāpstas "Rimi" veikalos šogad nav tirgotas.

Toties veikalos "Maxima" pēdējās nedēļās lāpstu nopirkts gandrīz 37 reizes vairāk nekā tai pašā iepriekšējā gada laikā, ledus skrāpju un sniega birstu - piecas reizes vairāk un stiklu tīrīšanas šķidrumu - par gandrīz 60% vairāk, aplēsusi šā tirdzniecības tīkla pārstāve Ernesta Dapkiene. Par piekto daļu audzis sāls tirdzniecības apjoms.

Tirdzniecības tīkla "Lidl Lietuva" pārstāve Lina Skersīte savukārt norādījusi, ka lielākā interese par ziemas sortimenta precēm vērojama novembrī, tādēļ minēto kategoriju preces un arī lielākā daļa ziemas sporta inventāra "Lidl" veikalos izpārdota jau agrāk, bet janvāra otrajā nedēļā audzis pieprasījums pēc auto akumulatoru lādētājiem.

Veikalu tīkla "Norfa" pārstāvis Darjus Rīlišķis atzinis, ka ziemas preces izpirktas jau līdz janvāra vidum.

"Kolīdz parādījās sniegs, decembra nogalē un janvāra sākumā ziemas preces tika izpirktas, papildinājām šo sortimentu no noliktavu krājumiem, bet arī tie jau beigušies, veikalos vairs atrodami tikai pārpalikumi," viņš stāstījis.

Pastiprināta interese par ziemas precēm novērota arī būvniecības, remonta un sadzīves preču tirdzniecības tīkla "Kesko Senukai" veikalos - gada sākumā un šonedēļ sasnigušais sniegs pamudinājis cilvēkus steigties pēc slēpēm, ragaviņām, sniega lāpstām, kā arī ledus skrāpjiem un citām precēm, kas ziemā vajadzīgas auto apkopei, bet pēdējo dienu laikā audzis pieprasījums pēc sniega pūtējiem un tīrītājiem, norādījusi šā veikalu tīkla pārstāve Elona Uckute.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu