Kirkorovs piedraud Lietuvai ar "problēmām" pēc paziņojuma, ka viņam liegts iebraukt valstī (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ Scanpix

Nesen tapa zināms, ka Krievijas estrādes dziedātājam Filipam Kirkorovam  uz pieciem gadiem aizliegts iebraukt Lietuvā. Nu Kirkorovs aģentūrai "RIA Novosti" paziņoja, ka plāno tiesāties, paužot pārliecību, ka Baltijas valstij šāds lēmums "maksāšot ļoti dārgi". 

Atgādinām, ka ministrijas izplatītajā paziņojumā, teikts, ka Migrācijas departaments pēc Ārlietu ministrijas lūguma iekļāvis Kirkorovu to ārvalstnieku sarakstā, kuriem iebraukšana Lietuvā aizliegta. Šis aizliegums stājas spēkā nekavējoties.

"Pret māksliniekiem, kuri publiski attaisno Krimas okupāciju, nedrīkstētu izturēties iecietīgi neviena demokrātiska valsts. Mūsu attieksme pret šādiem darboņiem ir skaidra un stingra, tādēļ mums neradās nekādas šaubas par Kirkorova iekļaušanu Lietuvā nevēlamu cilvēku sarakstā," norādījusi iekšlietu ministre Agne Bilotaite.

Tagad mūziķis un viņa advokāts Aleksandrs Dobrovisnkis norādīja, ka mākslinieks pārsūdzēs aizliegumu Eiropas tiesās.

"Aizliedza ieceļot un aizliedza - tās ir viņu problēmas, drīz viņiem sāksies problēmas, viņi pat paši vēl nezina, kādas. Mans advokāts ir noskaņots nopietni. Tas Lietuvai kā Eiropas Savienības dalībvalstij izmaksās ļoti dārgi, jo noticis absolūts manu cilvēktiesību pārkāpums," paziņoja Kirkorvs. 

Viņš atzīmēja, ka Igaunija neatbalsta Lietuvas iniciatīvu, par ko viņš šai valstij esot pateicīgs. 

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova otrdien paziņoja, ka Maskava nožēlo Lietuvas lēmumu "pretkrieviskajā propagandā" iekļaut kultūras darbiniekus. Viņasprāt, iemesli, kādēļ Kirkovs iekļauts melnajā sarakstā, esot "atklāti muļķīgi". 

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu