"Elle zemes virsū..." Staķis atklāj Rīgas šobrīd lielāko izaicinājumu cīņā ar Covid-19 (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Cīņā ar Covid-19 Rīgai šobrīd lielākais izaicinājums ir patversmes, kurās sniedz atskurbšanas pakalpojumus, piektdien preses konferencē par Covid-19 pacientiem pielāgoto Rīgas 1.slimnīcas nodaļu teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Ņemot vērā inficēto skaita pieaugumu Rīgā, vaicāts, kādi patlaban ir lielākie uzliesmojumi, galvaspilsētas mērs norādīja, ka tās ir patversmes, kas nodrošina atskurbšanas pakalpojumus, un piebilda, ka, pateicoties aukstajam laikam un komandantstundai, klientu skaits patversmēs ir milzīgs.

"Šie cilvēki pie mums tiek atvesti, mēs ņemam [Covid-19] testus un, kamēr sagatavojam viņiem vietu, noskaidrojam, vai viņi ir inficēti vai nav," stāstīja Staķis.

Viņš atzīmēja, ka tā ir "elle zemes virsū" un cilvēkiem, kuri šajās vietās strādā ir ļoti grūti. 

Turpretī sociālās aprūpes centros situācija esot ļoti laba un visi testi ir negatīvi. Mērs skaidroja, ka pilsētā ar situāciju sociālās aprūpes centros relatīvi ļoti labi tiek galā, jo šī problēma tika piedzīvota jau pavasarī, tāpēc pašvaldībā bija daudz sagatavotāki otrajam vilnim.

Vienlaikus Staķis piebilda, ka saistībā ar sabiedrisko transportu pašvaldībā vēl meklē veidus, kā sagatavoties situācijai, ja Latvijā ierodas, kāds ar daudz lipīgākajiem vīrusa paveidiem.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Latvijā atklāts 931 jauns saslimšanas ar Covid-19 gadījums un saņemta informācija par 18 ar koronavīrusu sasirgušu cilvēku nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Līdz ar to Latvijā reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits sasniedzis 64 923, bet mirušo Covid-19 pacientu skaits sasniedzis 1166, kas ir 1,8% no visiem inficētajiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu